Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: AZEREDO, H. M. C. de; CORREA, D. S.

ABSTRACT: Intelligent food packaging is usually designed to monitor the state of the food itself and/or the environment around it, as well as the interactions between them, providing customers with in... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: OLIVEIRA, W. Q. DE; FURTADO, R. F.; OLIVEIRA, M. DE A.; MELO, A. M. A.; SANTOS, T. M. DOS; BASTOS, M. do S. R.; PASTORE, G. M.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: AZEREDO, H. M. C. de; OTONI, C. G.; MATTOSO, L. H. C.

Edible films and coatings (EFC) are macromolecular-based structures forming thin layers that are usually studied as tools to improve food stability, sometimes being considered as parts of both the pac... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: MATTOS, L. M.; MORETTI, C. L.; FERREIRA, M. D.

Modified atmosphere packaging. Passive. Active. O² and CO² limits. Types of plastic films used in MAP. Package parameters. Respiration rate. Temperature. Permeability. Respiration rats messurement. Pl... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: AZEREDO, H. M. C. de

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: SANTOS, J. W. S. dos; NOLETTO, A. P. R.; AZEREDO, H. M. C. de; CARVALHO, R. A. de; SILVA, C. F. da; YOSHIDA, C. M. P.

Bio-based packaging materials are an emerging environment-friendly alternative to conventional plastic food packaging materials, at least for some applications. The innovation of this work was to deve... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: CANTELLI, K. C.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MOREIRA, F. K. V.; STEFFENS, J; ZENI, J.; STEFFENS, C.

Abstract: This study evaluated the influence of O2-absorbing sachets into different packages polyethylene terephthalate (PET ? E1), low density polyethylene (LDPE ? E2), and PET/LDPE (E3) on the quali... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: AZEREDO, H. M. C. de; MATTOSO, L. H. C.; McHUGH, T. H.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: SOUZA, A. G.; SMIDERLE, O. J.; PEDROZO, C. A.

The aim of this study was to evaluate the vigour and physiological quality of seeds of Pochota fendleri in two weight classes, stored in different types of packaging over a period of 28 months. The ex... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: GONÇALVES, F. M.; FIDALSKI, M.; BOTELHO, S. de C. C.; AGOSTINI, J. da S.

Considering the nutritional richness, the presence of bioactive compounds and the potential for the processing and utilization of acerola by-products, the objective was to evaluate the physico-chemica... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.