Filter by:

Publication year
More...
Language of publication
Embrapa Units
Types of publication

Search by:

 

Author(s): CHENG, S. S.; CHU, E. Y.

Repository: BDPA     Publication year: 2004

Author(s): REIS, R. J. dos; GUIMARAES, D. P.; COELHO, C. W. G. A.; PAIXAO, G. M. da; NASCIMENTO, J. S. do; SIMOES, T. K. de S. L.

A áreas urbanas têm sido objeto de estudos climatológicos por causa da formação de "ilhas de calor", entretanto, as chuvas intensas são as responsáveis por causar os principais desastres. Eventos extr... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2004

Author(s): TONIETTO, J.; GUERRA, C. C.; MANDELLI, F.; SILVA, G. A. da; MELLO, L. M. R. de; ZANUS, M. C.; HOFF, R.; FLORES, C. A.; FALCADE, I.; HASENACK, H.; WEBER, E.; CALZA, A. A.; FAÉ, R.

Repository: BDPA     Publication year: 2008

Author(s): TONIETTO, J.; ZANUS, M. C.; FALCADE, I.; GUERRA, C. C.

O desenvolvimento de indicações geográficas (IG) de vinhos finos representa um novo estágio de organização da produção vitivinícola em áreas delimitadas no Brasil, com impactos na qualidade e identida... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2016

Author(s): MENEZES, G. da C.; TOMEDI JUNIOR, L. C.; HOFF, R.; FALCADE, I.; TONIETTO, J.

Serra gaúcha, Rio Grande do Sul, produces 70% of the grape of Brazil, Where finds Monte Belo do Sul.

Repository: BDPA     Publication year: 2007

Author(s): LIMA, T. R. de; SILVA, G. A. da; AGUSTINI, B. C.; MORINI, M. A. L.

A fermentação alcoólica é uma das principais fases da elaboração de vinho. As leveduras da espécie Saccharomyces cerevisiae são as mais solicitadas para este processo, devido a sua alta capacidade fer... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2017

Author(s): OLIVEIRA, M. C. de; BARROS, C. J. da S.; RIBEIRO, J. F.; HAYES, K. M.; SILVA, M. R. da; ROCHA, F. E. de C.

ABSTRACT: Since 1997 Embrapa Cerrados has coordinated a Technical Cooperation Project with be Botany and Forest Engineering Departments of the University of Brasília nad the Brazilian Institute of the... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2004

Author(s): SPEROTTO, J.; SILVA, G. A. da; AGUSTINI, B. C.; MORINI, M. A. L.

A qualidade das leveduras que participam do processo fermentativo é de suma importância para se obter um vinho de qualidade. As leveduras atuam na transformação do açúcar do mosto em etanol. Esta func... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2016

Author(s): HOFF, R.; TORRI, R. M.

Repository: BDPA     Publication year: 2011

Author(s): CAPRA, G. A.; MELLO, L. M. R. de; ZANESCO, R.

Repository: BDPA     Publication year: 2011

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.