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Autoria: PEREIRA, G. E.; SANTOS, J. de O.; SEPULVEDA, C.; ALVES, L. A.

Existem leveduras com atividades metabólicas variáveis, que permitem a elaboração de vinhos com características sensoriais diferentes. A região do Vale do Submédio São Francisco vem produzindo vinhos... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2007

Autoria: AZEVEDO, R.; LOPES, J. L.; SOUZA, M. M. de; QUIRINO, B. F.; JUNGMANN, L.; MARINS, L. F.

Background: The production of glucose from cellulose requires cellulases, which are obtained from decomposing microorganisms such as fungi and bacteria. Among the cellulases, β-glucosidases conve... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: MASUTTI, M. M.; RIBEIRO FILHO, M. R.; PEREIRA, G. E.; CUNHA, T. J. F.; SANTANA, M. de B.; BARROS, G. M.

The São Francisco Valley is a pioneer in the production of fine grapes for wine. The region has excelled on the national economy, being the only region in the world that produces two harvests a year.... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: CORREIA, D.; ARAÚJO, J. D. M.; NASCIMENTO, E. H. S. do; ANSELMO, G. C.; OLIVIERA, A. E. R.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: PEREIRA, G. E.; MASUTTI, M. M.; OLIVEIRA, J. B.; CUNHA, T. J. F.

The objective of this work was to evaluate Petit Verdot varietal wines elaborate from grapes of vines cultivated in three types of soils, sandy, gravelly and clayey, different on physical and chemical... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: ARAÚJO, A. J. de B.; VANDERLINDE, R.; OLIVEIRA, J. B. de; OLIVEIRA, G. G. de; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.

The production of fine wines in the Sub-middle of the São Francisco River Valley, Northeast of Brazil, is relatively recent, about twenty-five years ago. This region presents different characteristics... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: TERRA, M. F.; BATISTA, L. R.; PRADO, G.; PEREIRA, G. E.

Ocratoxina A (aTA) é um metabólito secundário de fungos filamentosos, em especial de espécies pertencentes aos gêneros Aspergíllus e Penícíllíum, freqüentemente encontrada como contaminante de uvas, v... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: SOUZA, A. G.; SMIDERLE, O. J.; PEDROZO, C. A.

The aim of this study was to evaluate the vigour and physiological quality of seeds of Pochota fendleri in two weight classes, stored in different types of packaging over a period of 28 months. The ex... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: GUERRA, C. C.

A maior parte da produção mundial e brasileira de vinhos espumantes é de produtos brancos e rosados. A elaboração de espumantes tintos é muito pequena.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: PEREIRA, E. C. F. F.; ATROCH, E. M. A. C.; ATROCH, A. L.

As espécies Epipremnum aureum (jiboia), Caladium bicolor e Syngonium podophyllum (singônio) são belas representantes das Araceae, amplamente utilizadas em todo mundo, principalmente pela facilidade de... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

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