Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: PINTO, A. S. S.; RIBEIRO, M. P. A.; FARINAS, C. S.
|
Autoria: BATISTA, E. R.; MARINHO-PRADO, J. S.; MINEIRO, J. L. C.; SATO, M. E.; LUIZ, A. J. B.; FRIGHETTO, R. T. S. Abstract: Modelling studies on climate change predict continuous increases in atmospheric carbon dioxide concentration [CO2] and increase in temperature. This may alter carbon-based phytochemicals suc... ... |
|
Autoria: SILVA, N. C. da; ASSIS, O. B. G. de; SARTORI, A. G. de O.; ALENCAR, S. M. de; MARTELLI-TOSI, M. The polymeric suspension of chitosan (Ch) has been an effective media for the extraction of total phenolic compounds (TPC) from the acerola by-product. It facilitates the subsequent production of nano... ... |
Autoria: SOUZA, W. R. N. de; VAZ, P. D. da S.; WENDLAND, A.; CÔRTES, M. V. de C. B.; BARA, M. T. F. Lafoensia pacari represents an alternative to control phytopathogens and common bean (Phaseolus vulgaris L.) diseases. This study aimed to investigate the chemical composition of L. pacari phenolics-c... ... |
Autoria: SOUZA, O. C. A.; MORAES, A.; SAMPAIO, B. L.; CAMPANHA, R. B.; MENDONCA, S.; OLIVEIRA, P. A. de
|
Autoria: CAMARGO, A. C. de; REGITANO-D’ARCE, M. A. B.; BIASOTO, A. C. T.; SHAHIDI, F. Phenolics in food and agricultural processing by-products exist in the soluble and insoluble-bound forms. The ability of selected enzymes in improving the extraction of insoluble-bound phenolics from... ... |
Autoria: LIMA, M dos S.; DANTAS, B. S.; CARVALHO, A. J. de B. A.; PEREIRA, G. E.; PIMENTEL, T. C.; MAGNANI, M. Grapes are well-known for the rich content of phenolics with benefits for human health. The reliable identification of phenolics in grapes is essential to explore the related bioactivity, highlighting... ... |
Autoria: VAZ, P. D. da S.; SOUZA, W. R. N. de; WENDLAND, A.; PAZ, A. T. S.; CÔRTES, M. V. de C. B.; BARA, M. T. F. Oregano (Origanum vulgaris L.) and rosemary (Rosmarinus officinalis L.) may contribute to the control of anthracnose in common bean (Phaseolus vulgaris L.). This study aimed to investigate the chemica... ... |
Autoria: MASSARIOLI, A. P.; SARTORI, A. G. de O.; JULIANO, F. F.; SANTOS, R. C. dos; RAMOS, J. P. C.; LIMA, L. M. de L.; ALENCAR, S. M. de Peanut is an affordable legume known for its nutritional value and phenolic content. The kernel and skin of 14 peanut genotypes contrasting in drought tolerance had their phenolic profiles determined... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.