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Autoria: VIEIRA, E. A.; SILVA, M das G.; MORO, C. F.; LAURA, V. A.

Drought is considered the main abiotic stress because it influences the distribution of plant species and limits the productivity of ecosystems. The aim of this study was to evaluate the effects of dr... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: AMBROSINI, V. G.; ROSA, D. J.; MELO, G. W. B. de; ZALAMENA, J.; CELLA, C.; SIMÃO, D. G.; SILVA, L. S. da; SANTOS, H. P. dos; TOSELLI, M.; TIECHER, T. L.; BRUNETTO, G.

High copper (Cu) soil contents, due to the continuous vineyard application of Cu fungicides throughout the years, may impair the growth of the shoot and modify the structure of the root system. The cu... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: CUNHA, I. M.; LESSA, D. A. B.; CARVALHO, V. A. N.; ALENCAR, N. X.; TEIXEIRA, A. L. S.; CALDAS, S. A.; SOUZA, G. N. de; HELAYEL, M. J. S. A.

This study aimed to examine the efficacy of magnesium chloride therapy in sheep experimentally poisoned by Palicourea marcgravii and describe the clinical and laboratory findings that may aid in early... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: MAIA, A. G.; ASSIS, G. M. L. de

Este trabalho teve como objetivo caracterizar e verificar a existência de variabilidade genética do ponto de vista morfológico e fitoquímico de acessos de P. hispidinervum e de P. aduncum.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: SILVA, V. M.; NARDELI, A. J.; MENDES, N. A. de C.; ROCHA, M. de M.; WILSON, L.; YOUNG, S. D.; BROADLEY, M. R.; WHITE, P. J.; REIS, A. R. dos

Dietary zinc (Zn) deficiency is widespread globally, and is particularly prevalent in low- and middle-income countries (LMICs). Cowpea (Vigna unguiculata (L.) Walp) is consumed widely in LMICs due to... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: FRANCO, O. L.; PELEGRINI, P. B.; GOMES, C. P. C.; SOUZA, A.; COSTA, F. T.; DUMONT, G.; QUIRINO, B. F.; EIRA, M. T. S. da; MEHAT, A.

Coffee seed development is accompanied by severe modifications in water soluble proteins, several of these being associated to a specific developmental stage. For this reason, a proteomic approach has... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: OLIVEIRA, J. P. B. de; ALEXANDRE, R. S.; NEGREIROS, J. R. da S.; LOPES, J. C.; BRUCKNER, C. H.

The objective was to evaluate the percentage of emergency plantlets and lipid peroxidation in seeds of 29 half-sib progenies of yellow passion fruit (Passiflora edulis Sims.) after 24 months under sto... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: IVOMOTO, S. T.; SAKURAY, L. M.; FERREIRA, L. P.; KITZBERGER, C. S. G.; SCHOLZ, M. B. S.; POT, D.; LEROY, T.; VIEIRA, L. G. E.; DOMINGUES, D. S.; PEREIRA, L. F. P.

Lipids are among the major chemical compounds present in coffee beans, and they affect the flavor and aroma of the coffee beverage. Coffee oil is rich in kaurene diterpene compounds, mainly cafestol (... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; DAVRIEUX, F.; GUYOT, B.; RIBEYRE, F.; SCHOLZ, M. B. dos S.; PEREIRA, L. F. P.; VAAST, P.; POT, D.; LEROY, T.; ANDROCIOLI FILHO, A.; VIEIRA, L. G. E.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P.

Coffee fruits grown in shade are characterized by larger bean size than those grown under full-sun conditions. The present study assessed the effects of shade on bean characteristics and sugar metabol... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

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