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Autoria: FILIPPINI ALBA, J. M.; CRIZEL, G. R.; GIRARDI, C. L.; FLORES, C. A. There are four main wine regions in Rio Grande do Sul state, Brazil: (1) "Serra Gaúcha"; (2) São Francisco Valley; (3) ?Serra do Sudeste? and (4) ?Campos de Cima da Serra?. The region (1) is the oldes... ... |
Autoria: PÉREZ-QUEZADA, J. F. La producción de vinos de calidad requiere una adecuada selección de ia fruta que será incorporada ai proceso de vinificación. En muchos viõedos ei ambiente dei cultivo varia ostensibiemente de un pun... ... |
Autoria: MIELE, A.; FLORES, C. A.; FILIPPINI ALBA, J. M. Technologies associated to precision viticulture (PV) are not currently used by Brazilian growers. To overcome this situation, a research is being carried out since 2011 in a vineyard of Merlot using... ... |
Autoria: FILIPPINI ALBA, J. M.; FLORES, C. A.; MIELE, A. Data of the physical and chemical properties of soils from three vineyards located in Vale dos Vinhedos, Bento Gonc ̧alves, Rio Grande do Sul state, in southern Brazil, were processed. Soil mappi... ... |
Autoria: HOFF, R.; DUCATI, J. R.; FARIAS, A. R. Agricultural products depend upon the geographical area of production and their quality depends on environment and crop management. Grapevine cultivars can be adapted to the environment, resulting in... ... |
Autoria: HOFF, R.; DUCATI, J. R.; FARIAS, A. R. Agricultural products depend upon the geographical area of production and their quality depends on environment and crop management. Grapevine cultivars can be adapted to the environment, resulting in... ... |
Autoria: PAULETTO, H.; HOFF, R.; JUNGES, A. H.; VALENTI, E. da S.; ALBERTI, R. ABSTRACT Remote sensing has become an important technique for spatial characterization and agricultural monitoring, in order to improve wine development and reduce production costs. The wine region of... ... |
Autoria: PAULETTO, H.; JUNGES, A. H.; HOFF, R.; ALBERTI, R. Este estudo monitorou um vinhedo de Cabernet Sauvignon por meio de dados orbitais a partir das imagens dos satélites Planet e Sentinel-2, avaliando a adequabilidade dos dois sensores por meio do Índic... ... |
Autoria: CRIZEL, G. R.; GIRARDI, C. L.; FLORES, C. A.; FILIPPINI ALBA, J. M. Antocianinas são compostos fenólicos de primordial importância em uvas tintas destinados à produção de vinhos tintos, sendo seu acúmulo afetado pela variabilidade edafoclimática. Diante disso, foi ava... ... |
Autoria: BENAVENTE, J. C. C.; CUGNASCA, C. E.; SANTOS, H. P. dos As variáveis ambientais em um cultivo protegido experimentam algumas alterações espaciais e temporais. Para conhecer melhor o comportamento dessas variáveis, e dessa forma, atuar com mais eficácia na... ... |
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