Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: BENTO, J. A. C.; TEIXEIRA, O. R.; RIBEIRO, F. A.; COLOMBARI FILHO, J. M.; CARVALHO, R. N.; BASSINELLO, P. Z.

The objective of this study was to characterize the paste profile of basmati-style aromatic rice accessions. The evaluation of the 56 rice accessions by the Mean of Distances Method yielded seven grou... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: ASCHERI, D. P. R.; BOÊNO, J. A.; BASSINELLO, P. Z.; ASCHERI, J. L. R.

As with any variety of rice, red rice characteristics are subject to varietal differences, growing conditions, types of processing, and nutritional and rheological properties. This study determined th... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: SANTOS, K. M. O. dos; VIEIRA, A. D. S.; SALLES, H. O.; OLIVEIRA, J. da S.; ROCHA, C. R. C.; BORGES, M. de F.; BRUNO, L. M.; FRANCO, B. D. G. de; TODOROV, S. D.

This study aimed to characterize the safety and technological properties of Enterococcus faecium strains isolated from Brazilian Coalho cheeses. High levels of co-aggregation were observed between Ent... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: BENTO, J. A. C.; BASSINELLO, P. Z.; CARVALHO, R. N.; SOUZA NETO, M. A. de; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S.

This research aimed to verify how the preparation method affects the functional and technological properties of colorful bean flours to expand their potential for application in various food products.... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: MÜLLER, L. E.; SCHIEDECK, G.

Some vegetal species have saponins in their composition with great potential to be used as natural surfactants in organic crops. This work aims to evaluate some surfactants physical properties of Quil... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: HIGASHIKAWA, F. S.; SILVA, C. A.; BETTIOL, W.

Uma diversidade de resíduos orgânicos, oriundos das atividades humanas, é gerada diariamente e demanda pesquisas para avaliar a viabilidade técnica, econômica e ambiental do seu uso agrícola. A caract... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: SILVA FILHO, A. M.; SILVA, C. L. B.; OLIVEIRA, M. A. A.; PIRES, T. G.; ALVES, A. J.; CALIXTO, W. P.; NARCISO, M. G.

This paper presents the study of the relationship between electrical properties and physical characteristics of the soil. Measures of apparent electrical resistivity of the soil were made for differen... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: NOGUEIRA, R. M.; ALVARES, V. de S.; RUFFATO, S.; LOES, R. P.; SOUSA E SILVA, J. de

The Brazil-nut, also known as Para-nut, is widely used as food and in cosmetic industries. The seeds are rich in lipids and protein, and also present a considerable amount of selenium. Limited researc... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: GONÇALVES, S. M.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; OLIVEIRA, L. M. de; SARANTÓPOULOS, C. I. G. de L.; CARVALHO, C. W. P. de; MELO, N. R. de; ROSENTHAL, A.

Effects of high hydrostatic pressure (HHP) processing (200?400 MPa/5 or 10 min) on functional properties of cellulose acetate (CA) films were investigated. As for mechanical properties, HHP caused a r... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: BENTO, J. A. C.; MORAIS, D. K.; BERSE, R. S. de; BASSINELLO, P. Z.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S.

This study verified if cooking presoaked beans in the steam of autoclave improves the pasting properties, texture profile, water-solubility (WSI), emulsifying capacities of aged carioca bean' flours.... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.