Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: FAVARO, S. P.

Extraction process of macauba pulp oil from fresh fruits by aqueous route. The technology consists of mixing the pulp in water followed by oil extraction by a mechanical process.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: FAVARO, S. P.

Process of extraction of oil from macauba pulp from fresh fruits, using commercial enzymatic cocktails. The technology consists in extracting oil from macauba pulp using water and enzymes that increas... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: TILAHUN, W. W.; GROSSI, J. A. S.; FAVARO, S. P.

Macauba is a productive palm tree species in the tropical biome, and presents some advantages, as cultivation suitable for lands outside the rain forests, and lower rate of oil acidification after har... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: MONTENEGRO, A. A. T.; PARENTE, J. I. G.; LIMA, C. R. de; BEZERRA, M. A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: FREIRE JUNIOR, M.; SANTOS, J.; SOARES, A. G.; FONSECA, M.; CABRAL, L. M. C.

The camu camu is a native fruit from Amazonian and it has obtained increasing attention due to its higher content of vitamin. This substance can be lost during the conventional process used for juice... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: LUCIZANI, A. C.; ARANTES, M. S. T.; LIMA, V. V. C.; APARÍCIO, R. R.; PETERSOHN JUNIOR, E.; PANIZ, O. G.; MAGALHAES, W. L. E.; SERBENA, J. P. M.

In the quest to enhance filtration system performance and remove microscopic particles, researchers are increasingly interested in affordable materials made from renewable sources with low environment... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: CHÁVEZ, J. D. R.; PÁEZ, C.; SMIDT, M. A.; FAVARO, S. P.; CABALLERO, C.; CORREA, L.; RODAS, J.; VEÁZQUEZ, M. E.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: GOUVEA, V. N.; CHAGAS, L. J.; SOUZA, J.; BATISTEL, F.; SITTA, C.; CAMPANILI, P. R. B.; GALVANI, D. B.; SANTOS, F. A. P.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: MATTIETTO, R.; MATTA, V.; FREITAS, D. de G. C.

The objective of this work was to evaluate the effect of the pasteurization process conditions on the total phenolics and anthocyanins content of the açaí pulp.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: TIBURSKI, J. H.; ROSENTHAL, A.; DELIZA, R.; GODOY, R. L. de O.; PACHECO, S.

Yellow mombin (Spondias mombin L.) is a tropical fruit with increasing acceptance in both national and international fruit markets. The aim of this work was to evaluate the centesimal composition, min... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.