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Autoria: NHAM, N. T.; FREITAS, S. T. de; MACNISH, A. J.; CARR, K. M.; KIETIKUL, T.; GUILATCO, A. J.; JIANG, C.-Z.; ZAKHAROV, F.; MITCHAM, E. J.

The capacity of European pear fruit (Pyrus communis L.) to ripen after harvest develops during the final stages of growth on the tree. The objective of this study was to characterize changes in Bartle... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: GALARÇA, S. P.; LIMA, C. S. M.; SILVEIRA, G. da; RUFATO, A. de R.

Objetivou-se, no presente trabalho, através de correlação de Pearson e análise de trilha, identificar variáveis para caracterizar porta-enxertos ananizantes para a cultura da pereira (Pyrus communis L... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: MARAFON, A. C.; HERTER, F. G.; IUCHI, T.; HAWERROTH, F. J.

A pereira apresenta dominância acrotônica, o mesmo que ocorre na macieira, ou seja, os ramos crescem continuamente no sentido vertical. Os ramos mais novos, situados na parte superior do dossel, apres... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: PASINI. J; ANTONIOLLI, L. R.; BENDER, R. J.

Pears have a very sensitive epidermis and are prone to signal mechanical blemishes, which result in reduced visual quality and low consumer acceptance. The objective of this work was to identify criti... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: ZUCOLOTO, M.; ANTONIOLLI, L. R.; SIQUEIRA, D. L. de; CZERMAINSKI, A. B. C.

‘Bartlett’ pears from different harvest dates were assessed regarding to cold storage potential and reduction of physiological disorder incidence. Three harvests, the first (HD1), second (HD2), and th... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: ZUCOLOTO, M.; ANTONIOLLI, L. R.; SIQUEIRA, D. L. de; CZERMAINSKI, A. B. C.

The aim of this work was to evaluate the effect of passive modified atmosphere packaging (MAP) on the maintenance of fruit quality during the extended storage of ‘Rocha’ and ‘Packham’s Triumph’ pears.... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: SOUZA, J. M. L. de; FREIRE, V. A. P.; RUTZ, D.; RUIZ, W. A.; TORALLES, R. P.; ELIAS, M. C.

Estudou-se os parâmetros que caracterizam os principais processos bioquímicos de transformação de substratos no período pós-colheita de frutas. Como matéria-prima utilizou-se maçãs (Mallus communis) d... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: BETTIOL NETO, J. E.; CHAGAS, E. A.; SANCHES, J.; PIO, R.; ANTONIALI, S.; CIA, P.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: LOPES, P. R. C.; OLIVEIRA, I. V. de M.; SANTOS, R. J. S. dos; MATOS, R. S. da S.

Sendo assim o presente trabalho foi desenvolvido tendo como o objetivo de caracterizar os estágios fenológicos da variedade de pereira Limeira, no Vale do São Francisco, em Petrolina, PE.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

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