Filter by:

Publication year
More...
Language of publication
Embrapa Units
Types of publication

Search by:

 

Author(s): PONZZES-GOMES, C. M. de; MÉLO, D. L. de; SANTANA, C. A.; PEREIRA, G. E.; MENDONÇA, M. O. C.; GOMES, F. C. O.; OLIVEIRA, E. S.; BARBOSA JR, A. M.; TRINDADE, R. C.; ROSA, C. A.

The aims of this work was to characterise indigenous Saccharomyces cerevisiae strains in the naturally fermented juice of grape varieties Cabernet Sauvignon, Grenache, Tempranillo, Sauvignon Blanc and... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2014

Author(s): PINTO, N. P.; MINHO, A. P.; GASPAR, E. B.; DOMINGUES, R.; MOURA, M. Q. de; LEITE, F. P. L.

O objetivo deste estudo foi avaliar o efeito do Saccharomyces cerevisiae em ovinos experimentalmente infectados com Haemonchus contortus.

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Author(s): BARBOSA, A. B.; SILVA, G. A. da; CHIAPPIN, C. C. de J.; LEITE, S. G. F.

A fase tumultuosa de vinificação é de fundamental importância para a qualidade final do vinho. É nesta fase que as lideranças começam a se estabelecer. A utilização dos açúcares do mosto se dá pela at... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2005

Author(s): COLOMBO, G. de S.; MENDES, I. V.; SOUTO, B. de M.; PARACHIN, N.; ALMEIDA, J. R. M. de; QUIRINO, B. F.

A crise climática atual pressiona a substituição das fontes de energia de origem fóssil por alternativas sustentáveis. Nesse cenário, o bioetanol de segunda geração, produzido pela levedura Saccharomy... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2020

Author(s): MUNARI, F. M.; REVERS, L. F.; CARDONE, J. M.; IMMICH, B. F.; MOURA, D. J.; GUECHEVA, T. N.; BONATTO, D.; LAURINO, J. P.; SAFFI, J.; BRENDEL, M.; HENRIQUES, J. A. P.

By isolating putative binding partners through the two-hybrid system (THS) we further extended the characterization of the specific interstrand cross-link (ICL) repair gene PSO2 of Saccharomyces cerev... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2014

Author(s): POLETTO, C. M.

Leveduras do gênero Dekkera/Brettanomyces causam sérios problemas ao vinho, afetando as propriedades sensoriais do produto final. O objetivo deste trabalho foi investigar a capacidade de duas linhagen... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2009

Author(s): SILVA, G. A. da; POLETTO, C. M.; POLI, J. S.; VALENTE, P.

The aim of this work was to evaluate the influence of Brettanomyces custersianus on the metabolic activity of Saccharomyces cerevisiae during the tumultuous stage of wine production. The Cabernet Sauv... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2011

Author(s): PAES, B. G.; MORAES, L. M. P.; ALMEIDA, J. R. M. de

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): COLOMBO, G. de S.; MENDES, I. V.; SOUTO, B. de M.; PARACHIN, N.; ALMEIDA, J. R. M. de; QUIRINO, B. F.

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Author(s): TODESCHINI, A. P.; BERNARDI, T. L.; SCHAKER, P. D. C.; SILVA, G. A. da

Testes realizados anteriormente na Embrapa Uva e Vinho revelaram que resíduos de substâncias químicas com ação fungicida afetam significativamente a atividade metabólica da levedura Saccharomyces cere... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.