Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: DUARTE, D. S.; NAASCIMENTO, J. A. de A.; BRITTO, D. de Given the potentiality of nanoparticles (NP) to load substances as active principle of drugs, cosmetics and food, there is interest in increasing its production. Particularly in the agroindustrial are... ... |
Autoria: GERN, J. C.; SANTOS, L. F. dos; HABU, S.; NOSEDA, M. D.; LIMA, L. F. O. de; SILVA, A. L. L. da; SOCCOL, V. T.; BRANDAO, H. de M.; SOCCOL, C. R. Background and purpose: Although the activities of polysaccharides such as beta-glucans are well known in Agaricus brasiliensis, there has been little research on their exopolysaccharides and its char... ... |
Autoria: MORAES, D. P.; MACHADO, M. L.; FARIAS, C. A. A.; BARIN, J. S.; ZABOT, G. L.; LOZANO-SÁNCHEZ, J.; FERREIRA, d. f.; VIZZOTTO, M.; LEYVA-JIMENEZ, F. J.; SILVEIRA, T. L. DA; RIES, E. F.; BARCIA, M. T. The phenolic compounds of blackberries extracted with organic solvents cause environmental damage. Therefore, the objective of thepresent study was to verify if microwave hydrodiffusion and gravity ob... ... |
Autoria: LEITE, L. S. F.; MOREIRA, F. K. V.; BRAS, J.; MATTOSO, L. H. C.
|
Autoria: ROMPKOVKS, C.; AGUSTINI, B. C.; DEFFERT, F.; STADTLOBER, M. G. A.; BRAND, D.; SILVA, G. A. da; BONFIM, T. M. B. The use of non-Saccharomyces yeast strains in winemaking is becoming a common trend. In fact, consumers are demanding new and healthier styles of wine. On the other hand, these strains are a challenge... ... |
Autoria: CHIARAVALLOTI, R. M.; TOMAS, W. M.; UEZU, A.; SHIRAI, H. Y.; GUARALDO, E.; AOKI, C.; BOTELHO, M. T. de A.; SALVADORI, J. F. Abstract: Background: Brazil is the largest exporter of soybeans worldwide. Albeit its economic importance, soybean expansion has led to important land use and land cover changes. In this paper, we ev... ... |
Autoria: ERMGASSEN, E. K. H. J. zu; ALCÂNTARA, M. P. de; BALMFORD, A.; BARIONI, L. G.; BEDUSCHI NETO, F.; BETTARELLO, M. M. F.; BRITO, G. de; CARRERO, G. C.; FLORENCE, E. da A. S.; GARCIA, E.; GONÇALVES, E. T.; LUZ, C. T. da; MALLMAN, G. M.; STRASSBURG, B. B. N.; VALENTIM, J. F.; LATAWIEC, A. Agriculture in Brazil is booming. Brazil has the world?s second largest cattle herd and is the second largest producer of soybeans, with the production of beef, soybeans, and bioethanol forecast to in... ... |
Autoria: LOCATELLI, G. O.; FINKLER, C. L. L.; MASCARIN, G. M.; LOBO JUNIOR, M.; BUENO, L. A. The Trichoderma genus, despite its widespread use for decades as a biological control in agriculture, has only recently been gaining a share in the biopesticide market, thanks to its versatility in co... ... |
Autoria: VINHOLES, J.; LEMOS, G.; AZAMBUJA, J. H.; REIS, S. F.; RUDNITSKAYA, A.; BRAGANHOL, E.; FREITAS, V. de; FRANZON, R. C.; REIS, A; VIZZOTTO, M. Abstract: Psidium cattleianum Sabine (araçá) is a species native to Southeast Brazil that grows under abiotic stress conditions conferring high content of bioactive compounds to its fruits. The presen... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.