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Autoria: TIZIOTO, P. C.; GROMBONI, C. F.; NOGUEIRA, A. R. de A.; SOUZA, M. M. de; MUDADU, M. de A.; THOLON, P.; ROSA, A. do N.; TULLIO, R. R.; MEDEIROS, S. R. de; NASSU, R. T.; REGITANO, L. C. de A.

Calcium (Ca) and potassium (K) are essential nutrients in animal nutrition. Furthermore, the Ca content can influence meat tenderness because it is needed by the proteolytic systemof calpains and calp... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: LOBO-JR, A. R.; DELGADO, E. F.; MOURÃO, G. B.; PEDREIRA, A. C. M. S.; BERNDT, A.; DEMARCHI, J. J. A. A.

Attempts to improve beef tenderness through supplementation with dietary vitamin D3 have been challenged by null results and negative impacts on animal performance and carcass traits. Because vitamin... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: TIZIOTO, P.; GASPARINI, G.; SOUZA, M. M.; MUDADU, M. de A.; COUTINHO, L. L.; MOURÃO, G. B.; THOLON, P.; MEIRELLES, S. L. C.; TULLIO, R. R.; ROSA, A. do N.; ALENCAR, M. M. de; MEDEIROS, S. R.; SIQUEIRA, F.; FEIJO, G. L. D.; NASSU, R. T.; REGITANO, L. C. de A.

The potassium inwardly rectifying channel, subfamily J, member 11 (KCNJ11) gene was investigated as a candidate for meat tenderness based on the effects reported on muscle for KCNJ11 gene knockout in... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: DINIZ, W. J. da S.; TIZIOTO, P.; MOKRY, F. B.; MUDADU, M. de A.; REGITANO, L. C. de A.

Meat tenderness is the key factor for consumer acceptance. It is known that this trait is at least moderately heritable, so the understanding of its genetic architecture can contribute to the developm... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: TIZIOTO, P. C.; GASPARIN, G.; COUTINHO, L. L.; MOURÃO, G. B.; MUDADU, M. de A.; SOUZA, M. M.; MALAGO JUNIOR, W.; DONATONI, F. A. B.; TULLIO, R. R.; NASSU, R. T.; REGITANO, L. C. de A.

The MyoD1 gene play a key role in skeletal muscle differentiation through the regulation of muscle-specific genes expression.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: MAGNABOSCO, C. de U.; CASTRO, L. M. de; LOPES, F. B.; EIFERT, E. da C.; OLIVEIRA COSTA, M. F. DE; MAMEDE, M. M. S.; REGITANO, L. C. de A.; TULLIO, R. R.; NASSU, R. T.; PRADO, C. S.; ROSA, G. J. de M.; SAINZ, R. D.

Neste estudo, 460 bovinos da raça Nelore Mocho foram avaliados em três abates. Foram mantidos em condições semelhantes até o abate comercial, com idade entre 22 e 26 meses. Realizaram-se análises feno... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: REIS, S. F. DOS; MEDEIROS, S. R. de; TORRES JUNIOR, R. A. de A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: CASTRO, L.; MAGNABOSCO, C. de U.; GONZALEZ, R. D. S.; FARIA, C.; LÔBO, R.; NAKAGAWA, A.; LOPES, F.

Growth, carcass and tenderness data from 415 Polled Nellore animals were analyzed in order to estimate the genetic correlations between tenderness (WBSF) and growth (ILW, FLW and ADG) and carcass (BF,... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: KAPPELER, B. I. G.; REGITANO, L. C. de A.; POLETI, M. D.; CESAR, A. S. M.; MOREIRA, G. C. M.; GASPARIN, G.; COUTINHO, L. L.

MicroRNAs (miRNAs) are small noncoding RNAs of approximately 22 nucleotides, highly conserved among species, which modulate gene expression by cleaving messenger RNA target or inhibiting translation.... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: NUNES, P. C. de A.; KAMCHEN, S. G.; ROCHA, B. F. da; CARLOS, F. de M.; XAVIER, I. M.; POLIZEL NETO, A.; PAREIRA, D. H.; PEDREIRA, B. C. e

Important world markets are requiring safer, consumer-friendly food, encouraging further studies on beef information. Feed supplementation of grazing cattle may influence on the beef tenderness, mainl... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

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