Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: MUNIZ, A. W.; COSTA, M. D.; SÁ, E. L. S. de; FIUZA, A. B.; BROSE, E. The objective of this study was to evaluate the symbiotic efficiency of rhizobia under field conditions for peas (Pisum sativum L.). |
Autoria: HUNGRIA, M.; MENDES, I. C.; NAKATAMI, A. S.; REIS-JUNIOR, F. B.; FERNANDES, M. F. We reported the effects of transgenic glyphosate resistant soybean cultivars (GRC), glyphosateand weed management strategies (glyphosate + GRC vs. conventional herbicides + non-GRC)on biological nitro... ... |
Autoria: MENEZES, K. A. S.; ESCOBAR, I. E. C.; FRAIZ, A. C. R.; MARTINS, L. M. V.; FERNANDES JUNIOR, P. I. Legume-rhizobia symbiosis is a cross-kingdom association that results in large mounts of nitrogen incorporated in food webs. For the Brazilian semi-arid region, data on genetic variability and symbiot... ... |
Autoria: MARINHO, R. de C. N.; FERREIRA, L. de V. M.; SILVA, A. F. da; MARTINS, L. M. V.; NÓBREGA, R. S. A.; FERNANDES JUNIOR, P. I. Cowpea is a very important crop to Brazilian Semi-Arid mainly small family-based farmers. Rhizobia inoculation is a practice, easy to use, and cheap technology that increases cowpea productivity. The... ... |
Autoria: BENDER, F. R.; NAGAMATSU, S. T.; DELAMUTA, J. R. M.; RIBEIRO, R. A.; NOGUEIRA, M. A.; HUNGRIA, M.
|
Autoria: CARDOSO, A. A.; ANDRAUS, M. de P.; BORBA, T. C. de O.; MARTIN-DIDONET, C. C. G.; FERREIRA, E. P. de B. This study aimed to evaluate the tolerance to salinity and temperature, the genetic diversityand the symbiotic efficiency of rhizobia isolates obtained from wild genotypes of commonbean cultivated in... ... |
Autoria: WENDLAND, S. B.; PORTILHO, I. I. R.; PIEREZAN, L.; MERCANTE, F. M.
|
Autoria: MOREIRA, L. P.; OLIVEIRA, A. P. S.; FERREIRA, E. P. de B. The common bean has a great economic, social, and nutritional importance and requires high levels of nitrogen for its cultivation. The plant in symbiosis with rhizobia bacteria can benefit from biolog... ... |
Autoria: OLIVEIRA, P. S. N. DE; ANDRADE, B. G.; CONTEVILLE, L. C.; CARDOSO, T. F.; PASCHOAL, J. J.; JOSAHKIAN, L. A.; ALMEIDA, L. F.; MARCONDES, C. R.; MOURÃO, G. B.; COUTINHO, L. L.; REECY, J. M.; REGITANO, L. C. de A. Microbiome research is gaining attention in livestock species, as it assists in understanding host biological processes under the prism of symbiotic microorganisms. |
Autoria: CRUSCIOL, C. A. C.; FERRARI NETO, J.; MUI, T. S.; FRANZLUEBBERS, A. J.; COSTA, C. H. M. DA; CASTRO, G. S. A.; RIBEIRO, L. C.; COSTA, N. R. Peanut (Arachis hypogea) is an important legume grain consumed by humans and utilized for effective nutrient cycling in a diverse cropping system. Areas that have been cultivated with perennial pastur... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.