Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: MAZZEI, J. R. F.; FREIRE, E.; SERRA, E. G.; MACEDO, J. R. de; OLIVEIRA, A. C. de; BASTOS, L. H. P.; CARDOSO, M. H. W. M. In this work, an analytical method for the determination of residues was optimized for the focus pesticides: Azoxystrobin, Boscalid, Carbendazim, Chlorantraniliprole, Clothianidin, Diafenthiuron, Dife... ... |
Autoria: MARTINS, V. de C.; GODOY, R. L. de O.; GOVÊA, A. C. M. S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; BORGUINI, R. G.; BRAGA, E. C. de O.; PACHECO, S.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do Coffee is currently the second largest commodity on the world market today, and there is great concern about the quality of the beans exported from producer countries to Europe and USA. Practices such... ... |
Autoria: BIZZO, H. R.; ANTONIASSI, R.; MACHADO, A. F. de F.; GUEDES, A. M. M.; WILHELM, A. E.; RESENDE, E. D.; TALMA, S. V.
|
Autoria: MORI, A. L. B.; KALSCHNE, D. L.; FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da; FERRÃO, R. G.; BENASSI, M. de T.
|
Autoria: CREVELIN, E. J.; CROTTI, A. E. M.; ZUCCHI, T. D.; MELO, I. S. de; MORAES, L. A. B. Abstracts: Actinomycetes, especially those belonging to the genus Streptomyces, are economically important from a biotechnological standpoint: they produce antibiotics, anticancer compounds and a vari... ... |
Autoria: FERHAN, M.; LEÃO, A. L.; MELO, I. S. de; YAN, N.; SAIN, M. ABSTRACT: The potential of ligninases as a green tool for effective valorization of lignin can be shown through enzymatic cocktails containing different lignin degrading enzymes. The present study dea... ... |
Autoria: NICOLLI, K. P.; BIASOTO, A. C. T.; GUERRA, C. C.; SANTOS, H. P. dos; CORREA, L. C.; WELKE, J. E.; ZINI, A. C. The influence of vineyard on wines was evaluated for the first time using a broader analytical approach: sensory analyses and several analytical techniques (gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS... ... |
Autoria: PARACAMPO, N. E. N. P.; SOUZA, L. R. S. de; ALMEIDA, J. C.; LAMEIRA, O. A. O banco ativo de germoplasma (BAG) de Carapichea ipecacuanha (Brot.) L. Andersson da Embrapa Amazônia Oriental, na cidade de Belém, PA, foi o primeiro do tipo a ser instalado no Brasil para essa espéc... ... |
Autoria: IVOMOTO, S. T.; SAKURAY, L. M.; FERREIRA, L. P.; KITZBERGER, C. S. G.; SCHOLZ, M. B. S.; POT, D.; LEROY, T.; VIEIRA, L. G. E.; DOMINGUES, D. S.; PEREIRA, L. F. P. Lipids are among the major chemical compounds present in coffee beans, and they affect the flavor and aroma of the coffee beverage. Coffee oil is rich in kaurene diterpene compounds, mainly cafestol (... ... |
Autoria: PEREIRA, J. F.; SARRIA, A. L. F.; POWERS, S. J.; ARADOTTIR, G. I.; CAULFIELD, J. C.; MARTIN, J.; SMART, L. E.; PICKETT, J. A.; BIRKETT, M. A.; PEREIRA, P. R. V. da S. Abstract The objective of this study was to evaluate the natural levels of the plant defence compound DIMBOA (2,4-dihydroxy-7-methoxy-1,4-benzoxazin-3-one) in young leaves of eight hexaploid Brazilian... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.