Busca de Publicações
Filtrar por:
Ultrasound-assisted extraction of biopolymers from vegetable source with reuse of residual solution. Autoria: COIMBRA, P. P. S.; TAKEITI, C. Y.; CARVALHO, C. W. P. de; CARDOSO, F. de S. N.; GONÇALVES, E. C. B. de A.
|
Autoria: COIMBRA, P. P. S.; CARVALHO, C. W. P. de; TAKEITI, C. Y.; GONÇALVES, E. C. B. de A.; CARDOSO, F. de S. N.
|
Autoria: SILVA, F. A.; PADILHA, C. C. F.; CASTRO, G. R. de; ROLDAN, P. dos S.; NOGUEIRA, A. R. de A.; MORAES, P. M.; PADILHA, P. M. This paper proposes a method to determine selenium in samples of fish muscle and liver tissue using ultrasound assisted extraction process, and analysed by graphite furnace atomic absorption spectrome... ... |
Autoria: BENVENUTTI, L.; ROVARIS, B. C.; OLIVEIRA, D. DE; RIBEIRO, P. R. V.; BRITO, E. S. de; ZIELINSKI, A. A. F. This study aimed to optimize the extraction of a blue colorant using ultrasound-assisted technology employing water as the solvent from genipap, an Amazon fruit. Process conditions were optimized by m... ... |
Autoria: COELHO, T. L. S.; SILVA, D. S. N.; SANTOS JUNIOR, J. M. DOS; DANTAS, C.; NOGUEIRA, A. R. de A.; LOPES JÚNIOR, C. A.; VIEIRA, E. C. Carotenoids are an essential component of cashew and can be used in pharmaceuticals, cosmetics, natural pigment, food additives, among other applications. The present work focuses on optimizing and co... ... |
Autoria: COELHO, T. L. S.; SILVA, D. S. N.; SOUZA FILHO, L. B. DE; ROCHA, J. M.; MARCANO DE HIGUERA, J.; SÁ, I. P. DE; GAMELA, R. R.; NOGUEIRA, A. R. de A.; LOPES JÚNIOR, C. A.; VIEIRA, E. C. A fast, safe, simple, and low-cost analytical method was developed for the determination of macro and microelements in Cajuína samples from Brazil combining UAE and ICP OES. A multiplexed approach usi... ... |
Novel approaches to extraction methods in recovery of capsaicin from habanero peppper (CNPH 15.192). Autoria: MARTINS, F. S.; BORGES, L. L.; RIBEIRO, C. S. da C.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; CONCEIÇÃO, E. C. The objective of this study was to compare three capsaicin extraction methods: Shoxlet, Ultrasound-assisted Extraction (UAE), and Shaker-assisted Extraction (SAE) from Habanero pepper, CNPH 15.192. |
Autoria: TELES, A. S. C.; CHÁVEZ, D. W. H.; GOTTSCHALK, L. M. F.; TONON, R. V. Hydrolysis of the cell wall components of grape pomace by hydrolytic enzymes may be an alternative for the recovery of conjugated bioactive compounds from a matrix. In this sense, a pool of enzymes wa... ... |
Autoria: GRAZIA, J. G. V.; SIQUEIRA, L. G. B.; CAMARGO, L. S. de A.; MARQUES JUNIOR, A. P.; VIANA, J. H. M.
|
Autoria: ALBINO, R. L.; MARCONDES, M. I.; AKERS, R. M.; DETMANN, E.; CARVALHO, B. C. de; SILVA, T. E.
|
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.