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Autoria: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina.

The 5th International Symposium on Tropical Wines - ISTW 2016 was held in the Senac's auditorium in Petrolina city, from October 19th to 21st 2016, in the main tropical wine producing region in Brazil... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: PEREIRA, G. E.

ln the Northeast of Brazil, tropical wines have been produced there are twenty years ago. The region is located between the parallels 8-9° of the South Hemisphere, characterized by a tropical semi-ari... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: TONIETTO, J.; PEREIRA, G. E.

At worldwide level, the classical viticulture produces wines is almost all places in different climate types, where it is possible to obtain only one harvest per year. In these conditions, bud burst i... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: ARAÚJO, A. J. de; SILVA, G. G.; NASCIMENTO, R. L.; FARIAS, T. F.; OLIVEIRA, J. B. de; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.

The sub-middle São Francisco River Valley, located between 8 and 9° latitude of the Southem Hemisphere, in the Northeast of Brazil and the area has been producing fine wines for over twenty five years... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: OLIVEIRA, J. B. de; ARAÚJO, A. J. de B.; SILVA, G. G.; OLIVEIRA, V. de S.; NASCIMENTO, R. L.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.

The São Francisco River Valley is the second region producing fine wines in Brazil. Many varieties are used to produce tropical red wines, but Syrah is the main grape because it adapted very well to t... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: ROMPKOVKS, C.; AGUSTINI, B. C.; DEFFERT, F.; STADTLOBER, M. G. A.; BRAND, D.; SILVA, G. A. da; BONFIM, T. M. B.

The use of non-Saccharomyces yeast strains in winemaking is becoming a common trend. In fact, consumers are demanding new and healthier styles of wine. On the other hand, these strains are a challenge... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: GOMEZ, H. A. G.; MARQUES, M. O. M; BORGES, C. O.; MINATE, I. O.; MONTEIRO, G. C.; RITSCHEL, P. S.; ZANUS, M. C.; DIAMANTE, M. S.; KLUGE, R. A.; LIMA; LIMA, G. P. P

Some biogenic amines (BAs) are used as quality markers in grape-derived products. The prolife of 9 BAs was determined in juices and wines elaborated from hybrid grapes. Low levels of histamine, tyrami... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: POZZATTI, M.; GUERRA, C. C.; MARTINS, G.; SANTOS, I. D. dos; WAGNER, R.; FERRÃO, M. F.; MANFROI, V.

Winemaking processes and volatile compounds perform an important role in contributing to the quality of wines. ?Marselan? is a red grape variety grown in several countries such as France, Brazil and C... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: NETO, H. G.; SILVA, J. B. P. da; PEREIRA, G. E.; HALLWASS, F.

This study determined the metabolite profiles of Northeast Brazilian wines by H NMR associated to chemometric methods analyze (dis)similarities from wines elaborated in 2005 and 2006 vintages.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: PEREIRA, G. E.; COSTA, A.; SOUZA, J.; LINHARES, M.; SANTOS, S.; PRUDÊNCIO, M.; NASCIMENTO, A.

Tropical wines started being produced 30 years ago. The wine production in the São Francisco Valley-SFV, Northeast of Brazil, located in a tropical semi-arid climate, needs technologies to allow vines... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

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