Busca de Publicações
Filtrar por:
|
|
|
Autoria: BAZZI, L. C.; MARTINS, R. M.; GEBLER, L.; SOUZA, G. E.; SCHENATTO, K.; SOBJAK, R.; HACHISUCA, A. M. M. Due to the importance of increasing the quantity and quality of world agricultural production, the use of technologies to assist in production processes is essential. Despite this, a timid adoption by... ... |
Autoria: SCOLARI, D. D. G. O objetivo deste trabalho é analisar a evolução mundial da produção e da demanda de alimentos, madeira e fibras e as possibilidades do Brasil participar de parcela maior no comércio mundial do agroneg... ... |
Providing genetics for the dairy industry in the tropics - the Brazilian Dairy Gir Breeding Program. Autoria: PANETTO, J. C. do C.; SILVA, M. V. G. B.; MACHADO, M. A.; VERNEQUE, R. da S.; FERNANDES, A. R.; MACHADO, C. H. C.; MARTINS, M. F.; REIS, D. R. de L.; BORGES, C. A. V.; VENTURA, H. T.; PEREIRA, M. A.; OLIVEIRA, J. C.; GLATZL JUNIOR, L. A.; GARCIA, A. O.; LEANDRO, F. D. Milk production is usually challenging under tropical environments. Heat stress and/or recurrent parasite infestations frequently cause cattle?s reduced fitness and productivity. As a way to overcome... ... |
Autoria: TIZIOTO, P. C.; VENERONI, G. B.; MEIRELLES, S. L.; SIQUEIRA, F.; ROSA, A. do N.; SILVA, L. O. C. da; MEDEIROS, S. R. de; TORRES JUNIOR, R. A. de A.; TULLIO, R. R.; ALENCAR, M. M. de; NASCIMENTO, M. L.; SOUZA, A. R. D. L.; FEIJO, G. L. D.; REGITANO, L. C. de A. Brazil has the second largest herd of cattle in the world (Anualpec (2008)) with predominance of Bos indicus breeds which have a higher heat tolerance, resistance to parasites and fertility than cattl... ... |
Autoria: SOUZA, G. da S. e; GOMES, E. G.; TALAMINI, D. J. D.; MARRA, R. We describe the relative participation of the Brazilian meat market (beef, pork and chicken) in total agribusiness exports and in total country exports. An analysis of the world meat market is carried... ... |
Autoria: GURGEL, A. L. C.; DIFANTE, G. dos S.; MONTAGNER, D. B.; ARAUJO, A. R. de; DIAS, A. M.; SANTANA, J. C. S.; RODRIGUES, J. G.; PEREIRA, M. de G. It is estimated that approximately 47% of the world?s ruminant meat and milk is produced in tropical and subtropical regions, with pasture comprising the main food base of these animals. Nitrogen fert... ... |
Autoria: CASAGRANDA, Y. G.; MORES, G. de V.; CASAROTTO, E. L.; DAL MORO, L.; ABRAHÃO, A. F. S.; MALAFAIA, G. C. The alignment of food production systems with the trends and demands of the world population plays an important global role. This study aims to discuss the convergence of trends related to the Brazili... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.