Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: AGUSTINI, B. C.; SILVA, L. P. da; BLOCH JUNIOR, C.; BONFIM, T. M. B.; SILVA, G. A. da Yeast identification using traditional methods which employ morphological, physiological, and biochemical characteristics can be considered a hard task as it requires experienced microbiologists and a... ... |
Autoria: CANOSSA, S.; AGUSTINI, B. C.; SILVA, G. A. da To make the wine, you do not need killer strains used for the purpose of dominance. It is only necessary that the yeasts are neutral. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of killer... ... |
Autoria: VERAS, H. C. T.; GONÇALVES, C. C.; NASCIMENTO, I. F.; ABDELNUR, P. V.; ALMEIDA, J. R. M. de; PARACHIN, N. S.
|
Autoria: SILVA, G. A. da; MENEGOTTO, M.; SCHAKER, P.; BERNARDI, T. L.; MELLO, L. M. R. de; PEREIRA, G. E. The main purpose of this work was to isolate and select yeasts with potentiality for wine production at the wineries of the São Francisco Valley. |
Autoria: TARGINO, H. M. de L.; SILVA, V. S. L.; ESCOBAR, I. E. C.; RIBEIRO, P. R. de A.; GAVA, C. A. T.; FERNANDES JUNIOR, P. I. Yeasts are potential plant-growth-promoting microbes; however, this resource is underexploited, mainly in the semiarid regions worldwide. In the present study, we isolated potentially endophytic yeast... ... |
Autoria: PONZZES-GOMES, C. M. de; MÉLO, D. L. de; SANTANA, C. A.; PEREIRA, G. E.; MENDONÇA, M. O. C.; GOMES, F. C. O.; OLIVEIRA, E. S.; BARBOSA JR, A. M.; TRINDADE, R. C.; ROSA, C. A. The aims of this work was to characterise indigenous Saccharomyces cerevisiae strains in the naturally fermented juice of grape varieties Cabernet Sauvignon, Grenache, Tempranillo, Sauvignon Blanc and... ... |
Autoria: CAMPOS, C. G.; VERAS, H. C. T.; RIBEIRO, J. A. de A.; COSTA, P. P. K. G.; ARAÚJO, K. P.; RODRIGUES, C. M.; ALMEIDA, J. R. M. de; ABDELNUR, P. V. Abstract: Xylose fermentation is a bottleneck in second-generation ethanol production. As such, a comprehensive understanding of xylose metabolism in naturally xylose-fermenting yeasts is essential fo... ... |
Autoria: PESSOA, R. R.; PAES, B. G.; ANTUNES, A. C. S.; ALVES, N.; FRANCO, P. F.; ALMEIDA, J. R. M. de
|
Autoria: CARNEIRO, C. V. G. C.; SILVA, F. C. de P.; ALMEIDA, J. R. M. de
|
Autoria: VALARINI, G.; MELO, I. S. de; VALARINI, M. J.; VALARINI, P. J.
|
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.