Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: CARVALHO, C. A.; LOURENÇO, M. V.; BERTONI, B. W.; FRANÇA, S. C.; PEREIRA, P. S.; FACHIN, A. L.; PEREIRA, A. M. S.; MORAES, R. M.; CERDEIRA, A. L. Many diseases and related degenerative processes including heart, câncer and Parkinson diseases are associated with rcactive oxygen species (ROS). In an effort Io preveni diseases, search for com-poun... ... |
Autoria: BERNARDI, D. M.; DIETERICH, F.; DE PARIS, L. D.; SILVA F. G. D.; SARY, C.; BOSCOLO, W. R.; SIGNOR, A.; BERTOL, T. M.; SGARBIERI, V. C.
|
Autoria: VILELA, A. L. O.; ROSA, S. D. V. F. da; COELHO, S. V. B.; FÁVARIS, N. A. B.; FANTAZZINI, T. B.; BAUTE, J. L. Seed deterioration induces the formation of free radicals and proliferation of microorganisms, but the application of external antioxidants may lessen these effects. The aim of this study was to inves... ... |
Autoria: OLIVEIRA, L. S.; RODRIGUES, D. da C.; MOURA, C. F. H.; MIRANDA, M. R. A.
|
Autoria: LIMA, M. dos S.; PEREIRA, G. E.; FEDRIGO, I. M. T. In vitro techniques are essential to assess the antioxidant potential of foods, although methods with diferent action mechanisms make troublesome data analysis. This article describes the use of artif... ... |
Autoria: PRESTES, A. A.; ANDRADE, D. R. M.; CANELLA, M. H. M.; HAAS, I. C. da S.; HELM, C. V.; GOIS, J. S. de; BLOCK, J. M.; WANDERLEY, B. R. da S. M.; AMBONI, R. D. de M. C.; CRUZ, A. G. da; PIMENTEL, T. C.; PRUDENCIO, E. S. Cold-pressed guabiroba juice was subjected to block freeze concentration. The best process efficiency (PE) was obtained for the first stage of freeze concentration compared to the second stage (C2; 57... ... |
Autoria: BARCELOS, J. P. Q.; REIS, H. P. G.; GODOY, C. V.; GRATÃO, P. L.; FURLANI JUNIOR, E.; PUTTI, F. F.; CAMPOS, M.; REIS, A. R.
|
Autoria: LIMA, E. S.; PINTO, A. C. S.; NOGUEIRA, K. L.; SILVA, L. F. R. e; ALMEIDA, P. D. O. de; VASCONCELLOS, M. C. de; CHAVES, F. C. M.; TADEI, W. P.; POHLIT, A. M. 4-nerolidylcatechol (4-NC) is an unstable natural product that exhibits important antioxidant, anti-inflammatory and other properties. It is readily obtainable on a multi-gram scale through straightfo... ... |
Autoria: BATISTA, P. F.; LIMA, M. A. C. de; TRINDADE, D. C. G. da; FAÇANHA, R. V.; ALVES, R. E. The objective of this study was to determine the bioactive compounds content and the total antioxidant activity (TAA) of fruits for the main cultivars of guava fruit produced on Sub-middle of São Fran... ... |
Autoria: BATISTA, P. F.; LIMA, M. A. C. de; ALVES, R. E.; FAÇANHA, R. V. The aim of this study was to evaluate the levels of bioactive compounds and antioxidant activity in fruit of commercial cultivars of mango, acerola, guava, atemoya and custard apple produced in the lo... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.