Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: SCHOENINGER, V.; COELHO, S. R. M; BASSINELLO, P. Z. Beans are popular as a protein-filled legume of high nutritional value, being one of the most planted species in the world. However, recent years have seen a decrease in the consumption of beans, owin... ... |
Autoria: SCHOENINGER, V.; COELHO, S. R. M.; BASSINELLO, P. Z.; PRADO, N. V. do; SOARES, T. Z. B.; SIQUEIRA, V. C. A current alternative for meeting the modern consumer?s beans food demands is the industrial processing. This study evaluated the adaptability of eight Brazilian beans cultivars to industrial canning... ... |
Autoria: FARIA, J. C.; CARNEIRO, G. E. S.; ARAGÃO, F. J. L. Gene flow is a common phenomenon even in self-pollinated plant species. With the advent of genetically modified plants this subject has become of the utmost importance due to the need for controlling... ... |
|
|
Autoria: SILVA, A. G.; CANAVARI, M.; WANDER, A. E. The patterns of consumption of food have been rapidly changing. This change has been reflecting in the increase of safer and more sustainable food consumption. Agricultural foods that are grown in Int... ... |
Autoria: MENDES, I. de C.; MERCANTE, F. M.; REIS JUNIOR, F. B. dos; FERREIRA, E. P. de B. Although since 1984 there are Rhizobium strains available for common bean inoculation in Brazil, a survey in 2014 showed that only 15% of the Brazilian farmers adopt inoculation as a routine practice.... ... |
Autoria: ALVES-FREITAS, D. M. T.; MELO, F. L.; FARIA, J. C.; RIBEIRO, S. G. To investigate which viruses were present in these plants, we performed highthroughput sequencing from preparations enriched for viral dsRNA. Leaves from transgenic BGMV resistant common bean breeding... ... |
Autoria: SIQUEIRA, B. dos S.; VIANELLO, R. P.; FERNANDES, K. F.; BASSINELLO, P. Z. Instrumental texture analysis is a fast and practical tool that has been used to assess bean cooking quality. However, lack of standardization for sample preparation has resulted in quite divergent re... ... |
Autoria: BENTO, J. A. C.; BASSINELLO, P. Z.; CRUZ, Q. A. da; MENDONÇA, M. A. de S.; BORBA, T. C. de O.; VANIER, N. L.; SOUZA NETO, M. A. de; FERREIRA, K. C.; SILVA, G. de L. P. e; OLIVEIRA, A. L. M. de The standard Mattson method to evaluate the cooking time of beans on breeding programs presents disadvantages. We have tested and improved a non-conventional method previously proposed to evaluate the... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.