Conyza canadensis: green extraction method of bioactive compounds and evaluation of their antifungal activity.

Informe múltiplos e-mails separados por vírgula.

imagem

Autoria: PORTO, R. S.; RATH, S.; QUEIROZ, S. C. do N. de

Resumo: Abastrac: Synthetic fungicides are a common treatment for post-harvest diseases in fruits, although demand is increasing for alternatives such as biopesticides. The aim of this work was to investigate the presence of naturally occurring antifungal compounds in Brazilian specimens of the weed Conyza canadensis. Two compounds [(4Z)-lachnophyllum lactone and (4Z,8Z)-matricaria lactone] were isolated and their antifungal activities were evaluated against eight postharvest disease fungi. Aspergillus niger, Cladosporium sp., and Penicillium digitatum proved susceptible to the treatment (minimum inhibitory concentrations varying from 32 to 64 µg mL-1). These fungi are common postharvest pathogens of fruits and vegetables, causing rots and secreting mycotoxins. A green and sustainable extraction method employing pressurized hot water was developed and optimized (100 °C, 4 × 1 min cycles). Yields of 1.46 and 0.24 mg g-1 were obtained for (4Z)-lachnophyllum lactone and (4Z,8Z)-matricaria lactone, respectively. The extract could be applied directly to fruits and vegetables in postharvest treatments.

Ano de publicação: 2017

Tipo de publicação: Artigo de periódico

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.