General Search | Content Related to Projeto de melhoramento genético de citros é apresentado na Câmara Setorial
Related content
Limão Tahiti BRS EECB IAC Ponta Firme apresenta produtividade de 80 t/ha, 242% superior à média do estado de São Paulo, maior produtor brasileiro. E seus frutos ainda apresentam...
Publishing date: 30/05/23
A baixa diversificação de variedades de copas e porta-enxertos de citros tem sido um dos principais fatores de fragilidade do setor no Brasil. A maior parte dos pomares brasileiros...
Publishing date: 08/02/22
Nos dias 22 e 23 de outubro, a Embrapa Mandioca e Fruticultura – Unidade da Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária – Embrapa, vinculada ao Ministério da Agricultura, Pecuária...
Publishing date: 22/10/19
Um modelo matemático pode ajudar o agricultor a avaliar o impacto da doença huanglongbing (HLB), também conhecida como greening, nas lavouras citrícolas do País. O modelo foi...
Publishing date: 26/04/16
The risks shown on the maps are calculated based on the occurence of psyllids (Diaphorina citri) in yellow sticky traps distributed along the in the monitored regions. The system (Alerta Phytosani
...Product: Mapping, zoning Launch year: 2022 Responsible Unit: Embrapa Cassava & Fruits
The objectives are to identify more efficient citrus genotypes in the use of irrigation water in three regions of Brazil, aiming at a management that optimizes the use of water and to associate the morphophysiological responses to the efficiency in the use of rootstock water evaluated at field level and under controlled conditions.
Status: Completed Start date: Tue Jan 01 00:00:00 GMT-03:00 2019
The objective is to consolidate information bases and citrus genetic improvement programs to obtain new cultivars with greater tolerance to biotic factors, mainly associated with citrus leprosis.
Status: Completed Start date: Tue Jan 01 00:00:00 GMT-03:00 2019
Author(s): SOUZA JUNIOR, L. C. de; PENA, L. de C.; RAMOS, A. P. de S.; OLIVEIRA, S. A. S. de; GESTEIRA, A. da S.; SOARES FILHO, W. dos S.; FERREIRA, C. F.
Resumo - Em 2020, a citricultura movimentou um volume de 22 bilhões de dólares no mercado mundial, com 60% representado pela laranja doce (FAO, 2022). A produção mundial de suco de laranja em 2020/21... ...
Webinar: HLB dos citros: estratégicas de enfrentamento
From: Embrapa
Posted in: 15/06/2020