Related content

Images

Kafta à base de vegetais

By: SULEIMAN, Kadijah 20210715000000

Kafta com ingredientes vegetais usados de forma a deixar o produto com características sensoriais de textura, sabor e aparência similares à kafta feita com produtos de origem animal. A composição do p ...

News

A Embrapa Agroindústria de Alimentos (Rio de Janeiro, RJ) é o único centro de pesquisa da Embrapa voltado exclusivamente para atividades de pesquisa pós-colheita, com foco em...

Publishing date: 26/05/23

Autores: Janice Ribeiro Lima (pesquisadora da Embrapa Agroindústria de Alimentos, Rio de Janeiro) e André de Souza Dutra (chefe de Transferência de Tecnologia da Embrapa...

Publishing date: 12/04/22

A Embrapa participa da terceira edição da Anufood Brazil, feira de negócios para o setor de alimentos e bebidas, de 12 a 14 de abril, das 10h às 19h, no São Paulo Expo, em São...

Publishing date: 30/03/22

Autoras: Melicia Galdeano, Ilana Felberg, Janice Lima e Caroline Mellinger - Pesquisadoras da Embrapa Agroindústria de Alimentos (Rio de Janeiro, RJ) Desde 2019, o consumidor...

Publishing date: 13/12/21

Autoras: Janice Lima, Caroline Mellinger, Ilana Felberg e Melicia Galdeano - pesquisadoras da Embrapa Agroindústria de Alimentos (Rio de Janeiro, RJ) Pesquisadores da Embrapa...

Publishing date: 02/09/21

Science has obtained products whose texture, flavor and appearance is very similiar to foods from animal sources. Formula includes Amazonian ingredients such as dehydrated Yanomami...

Publishing date: 01/06/21

Coxinhas (an arancini-like snack shaped like and named after little chicken thighs), nuggets, koftas, hamburgers, croquettes and meatballs that do not use products of animal origin...

Publishing date: 06/08/19

Technologies

The recipe for the "nugget" contains plant ingredients that are used to make the product have sensory characteristics like texture, flavor, and appearance that resemble chicken nuggets. The product co ...

Product: Food     Launch year: 2023     Responsible Unit: Embrapa Food Technology

The impact of two dehydration processes (dehydration in drying chambers with forced convection and freeze-drying), followed or not by grinding, on the characteristics of cashew fiber obtained from

...

Process: To obtain processed food (agroindustry)     Launch year: 2014     Responsible Unit: Embrapa Tropical Agroindustry

Videos

Live: Embrapa e Amazonika Mundi - parceria de sucesso no desenvolvimento de produtos veganos

Na live serão apresentados os produtos - hambúrguer, bolinho Siriju, coxinha, empanado e kafta - à base de vegetais e com características de aparência, sabor e textura similares aos análogos feitos com produtos de o ...   More...


From: Embrapa
Posted in: 29/10/2020