Related content

Projects

*Content only available in Portuguese

O mamão destaca-se por seu elevado valor nutricional, sendo rico em açúcares e compostos bioativos, como os carotenoides e a vitamina C, além de possuir sabor e aroma agradáveis devido à presença de compostos voláteis. Estudos sensoriais, de compostos bioativos, voláteis em variedades melhoradas de mamoeiro possibilitarão uma futura adoção destas pelo mercado produtor e consumidor brasileiro. Estudos de quantificação e determinação da atividade da enzima papaína, em frutos verdes e maduros, cont ...

Status: Completed     Start date: Sun Apr 01 00:00:00 GMT-03:00 2012

Publications

Author(s): CASTRICINI, A.; OLIVEIRA, P. M. de; MARTINELI, M.; COELHO, E. F.; RODRIGUES, M. G. V.

A significant portion of papaya production in the state of Minas Gerais originates from irrigated crops, and irrigation management using the partial root zone drying technique (PRD) is a fundamental a... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): OLIVEIRA, E. J. de; SILVA, A. dos S.; CARVALHO, F. M. de; SANTOS, L. F. dos; COSTA, J. L.; AMORIM, V. B. de O.; DANTAS, J. L. L.

Conventional methods for the selection of papaya pure lines are time-consuming. Procedures involving the use of molecular markers and the indirect selection of homozygous plants can reduce this time c... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2010