A manipueira na adubação da mandioca.
A manipueira na adubação da mandioca.
Author(s): DINIZ, M. de S.; TRINDADE, A. V.; LEDO, C. A. da S.
Summary: A manipueira ou água da mandioca é o líquido extraído da massa da mandioca. Ela é considerada pura quando obtida na prensa e usada sem mistura com água. Torna-se impura ou diluída quando misturada com água no processo de extração de fécula ou simplesmente adicionando-se a água. Ambas podem ser usadas na adubação, devendo antes ser guardada em vasilha aberta para exalar o ácido cianídrico.
Publication year: 2016
Types of publication: Leaflets
Unit: Embrapa Cassava & Fruits
Keywords: Cassava, Mandioca, Manipueira
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.