Search Publications
Filter by:
Author(s): SILVA, C. A. da; FOGACA, F. H. dos S.; HISANO, H.; LEGAT, A. P.; LEGAT, J. F. A.; PEREIRA, A. M. L.; MARIA, A. N.; CARNEIRO, P. C. F.; PAIVA, S. R. Os mares e oceanos contribuem para a soberania alimentar das nações por meio da pesca e aquicultura, e também para a manutenção das fontes de água doce e do clima da Terra. Há uma crescente demanda po... ... |
Author(s): SUASSUNA, J. F.; FERNANDES, P. D.; BRITO, M. E. B.; ARRIEL, N. H. C.; MELO, A. S. de; FERNANDES, J. D. The sesame crop is usually avoided in salt-affected areas because of the various effects of saline stress on plants. Besides varying between species, salinity effects are known to vary for genotypes o... ... |
Author(s): CAVALCANTI, M. L. F.; FERNANDES, P. D.; GHEYI, H. R.; BELTRÃO, N. E. de M.; BARROS JÚNIOR, G.; SOUSA JÚNIOR, S. P. de Este trabalho foi conduzido em casa de vegetação, objetivando-se avaliar as características fisiológicas da mamoneira BRS 149 (Nordestina), irrigada com cinco tipos de águas (níveis salinos), combinad... ... |
Author(s): CAVALCANTI, M. L. F.; FERNANDES, P. D.; GHEYI, H. R.; BELTRÃO, N. E. de M.; BARROS JÚNIOR, G.; SOARES, F. A. L.; GURGEL, M. T. Com o objetivo de avaliar os índices de crescimento da mamoneira BRS 149 (Nordestina), irrigada com cinco diferentes níveis salinos da água (0,7 a 4,7 dS m-1), combinados a cinco diferentes proporções... ... |
Author(s): PEDROSA, N. de A.; MADRUGA, M. S.; DUARTE, T. F.; VOLTOLINI, T. V.; MEDEIROS, G. R. de; COSTA, R. G. Neste capítulo são apresentados os aspectos de qualidade da manta, através da descrição de sua qualidade física, química, sensorial, e de informação sobre o perfil dos provadores na avaliação sensoria... ... |
Author(s): DANTAS, B. F.; REIS, R. C. R.; MATIAS, J. R.; RAMOS, D. L. D.; ARAUJO, G. G. L. de This work aimed to evaluate the possibility of production of Caatinga tree seedlings with biosaline agriculture, through the study of metabolism seeds subjected to salted and/or biosaline water. |
Author(s): COSTA, R. G.; MADRUGA, M. S.; VOLTOLINI, T. V.; MEDEIROS, G. R.; DUARTE, T. F.; PEDROSA, N. A. There is a need for improvements in the productive chain, such as a definition of a "pattern animal", or a better carcass weight, for the preparation of the product. |
Author(s): COSTA, R. G.; FREIRE, R. M. B.; ARAUJO, G. G. L. de; QUEIROGA, R. do C. R. do E.; PAIVA, G. N.; RIBEIRO, N. L.; OLIVEIRA, R. L. de; DOMÍNGUEZ, D.; LORENZO, J. M. The high consumption of water by livestock is a major drawback from an environmental point of view. In addition, the fact that arid or semi-arid areas have water with high salinity can decrease the qu... ... |
Author(s): SILVA, J. B. da; GALVÍNCIO, J. D.; MOURA, M. S. B. de; SILVA, S. G. da Os estuários são ambientes de transição entre o oceano e o continente, ocorrendo na desmbocadura dos rios, resultando na diluição da água salgada. |
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.