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Author(s): MANZONI, G. C.; A. P. S., SILVA, M. G. da, KUROSHIMA, K. N., PACKER, A. P., SANTOS; SANTOS, A. P. S.; SILVA, M. G. da; KUROSHIMA, K. N.; PACKER, A. P. A emissão de dióxido de carbono (CO2) e metano (CH4) pelas atividades de maricultura (malacocultura e algicultura) mundial ainda é pouco estudada, em contraste com outras atividades de cultivo como bo... ... |
Author(s): LIMA, I. B. T. de; BULLER, L. S.; SCHWERT, F.; GOULART, T.; ULSENHEIMER, R.; SILVA, G. B. S. da; NOGUEIRA, S. F.; MESA-PEREZ, J. M.; SORIANO, E. Human appropriation of land and evapotranspiration for crop-livestock and dams to sustain people in cities are major drivers affecting the provision of global ecosystem services as climate, water, car... ... |
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Author(s): MATSUURA, M. I. da S. F.; SAVIOLI, J. P. das D.; PIGHINELLI, A. L. M. T.; RAMOS, N. P.; NOVAES, R. M. L.; HIRAMOTO, T. E.; FERREIRA, R. P.; ANSELMI, A. A gravidade das mudanças climáticas globais exige medidas urgentes. no Brasil, o setor agropecuário é o principal responsável pelas emissões de gases de efeito estufa (GEE), respondendo por 33,2% do t... ... |
Author(s): BOULAY, A. M.; DRASTIG, K.; AMANULLAH; CHAPAGAIN, A.; CHARLON, V.; CIVIT, B.; CAMILLIS, C. DE; SOUZA, M. DE; HESS, T.; HOEKSTRA, A. Y.; IBIDHI, R.; LATHUILLIERE, M. J.; MANZARDO, A.; MCALLISTER, T.; MORALES, R. A.; MOTOSHITA, M.; PALHARES, J. C. P.; PIRLO, G.; RIDOUTT, B.; RUSSO, V.; SALMORAL, G.; SINGH, R.; VANHAM, D.; WIEDEMANN, S.; ZHENG, W.; PFISTER, S. The FAO Livestock Environmental Assessment and Performance (LEAP) Partnership organised a Technical Advisory Group (TAG) to develop reference guidelines on water footprinting for livestock production... ... |
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Author(s): VARGAS, V.; SOUZA, T. R. de; BRENTRUP, F.; HESAN, M.; NEVES, C.; BUNGENER, S.; OTTO, R.; CARVALHO, M. da C. S.; GUELFI, D.; CANTARELLA, H.; COSER, T. Introduction: concept of carbon footprint. Carbon footprint of raw material, fertilizers and processes in the fertilizer industry. Methodologies for carbon footprint assessments of agricultural produc... ... |
Author(s): SANTOS, T. de L.; BARROS, V. da S.; FIGUEIREDO, M. C. B. de; NUNES, A. B. de A.; GONDIM, R. S.; ARAGAO, F. A. S. de; SOUSA, J. A. de
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Author(s): PENTEADO, L. F.; NOGUEIRA, S. F.; MOLINA, R. F.; DEUS, I. D. de; BARBOSA, C. M. P.; ANDRADE, C. A. de The contemporary global development model has been changing in order to reconcile productivity and sustainability. Harmonizing the environment and production fundamentally depends on the development a... ... |
Author(s): KATO, H. C. de A.; UMMUS, M. E.; LUIZ, D. de B.; COSTA, C. M. A aquicultura é uma fonte vital de proteína para a população mundial e, quando gerenciada de forma responsável, pode enfrentar desafios alimentares e ambientais. No entanto, sua pegada de carbono prec... ... |
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