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Author(s): SAMPAIO, G. L. A.; PACHECO, S.; RIBEIRO, A. P. de O.; GALDEANO, M. C.; GOMES, F. dos S.; TONON, R. V. The aim of this work was to evaluate the influence of the type of polymer and the effect of drying on the stability of lycopene-rich beads obtained by ionic gelation of a watermelon concentrate. Sodiu... ... |
Author(s): SILVA, I. M. M.; ALCÂNTARA, M. A.; TERZI, S. da C.; CORDEIRO, A. M. T. M.; GOTTSCHALK, L. M. F.; BRAGA, A. L. M. Este trabalho teve como objetivo avaliar o impacto do uso de tecnologias de encapsulação na atividade de lipases. Foram utilizados os extratos enzimáticos de duas cepas: uma selvagem C e outra mutante... ... |
Author(s): MEDEIROS, G. A.; GONCALVES, S. B.; RODRIGUES, D. de S.; NETO, B. A. D.
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Author(s): BARBOSA, T. M. R.; TONISSO JÚNIOR, C. M.; CAMARGO NETO, J.; VISOLI, M. C. Neste trabalho é apresentado o Ionic (IONIC, 2016), uma ferramenta para desenvolvimento de aplicativos móveis. Esta ferramenta permite a construção de aplicativos híbridos, ou seja, para ambas as plat... ... |
Author(s): GALDINO, V. S.; BRAGA, A. L. M.; SOUSA, F. C. A.; SOUZA, E. F. de; TONON, R. V.; GOTTSCHALK, L. M. F. O consumo elevado de lipídios de baixa qualidade pode trazer sérios danos à saúde, e uma alternativa para a melhoria destes é o desenvolvimento de óleos com propriedades funcionais através da interest... ... |
Intercropping of young grapevines with native grasses for phytoremediation of Cu-contaminated soils. Author(s): DE CONTI, L.; CERETTA, C. A.; MELO, G. W. B. de; TIECHER, T. L.; SILVA, L. O. S.; GARLET, L. P.; MIMMO, T.; CESCO, S.; BRUNETTO, G. Intercropping may be a strategy for phytoremediation of vineyard soils with high copper (Cu) content. The study aimed to evaluate the contribution of South American native grasses in limiting Cu avail... ... |
Author(s): NORCINO, L. B.; MENDES, J. F.; FIGUEIREDO, J. de A.; OLIVEIRA, N. L.; BOTREL, D. A.; MATTOSO, L. H. C. The aim of this study was to investigate the physicochemical, morphological, and gastrointestinal release properties of an anthocyanin-rich extract of grapes in alginate and pectin beads as carriers;... ... |
Author(s): BARROS, G. L. de; SILVA, F. T. S.; TEIXEIRA, R. S.; WAGNER, J. G.; ROMBALDI, C. V.; VIZZOTTO, M.; UBEYITOGULLARI, A.; NORA, L. Abstract: Efficient anthocyanin extraction from emerging food matrices is essential in food technology and requires a precise, consistent, and clear extraction method. This study aimed to develop a de... ... |
Author(s): NASCIMENTO, J. A. de A.; GOMES, L. K. S.; DUARTE, D. S.; LIMA, M. A. C. de; BRITTO, D. de The agroindustrial residue from the production of acerola pulp is rich in residual vitamin C. Thus, aiming its extraction and stabilization, this work proposed the nanoparticle (NP) encapsulation via... ... |
Author(s): SILVA, N. C. da; ASSIS, O. B. G. de; SARTORI, A. G. de O.; ALENCAR, S. M. de; MARTELLI-TOSI, M. The polymeric suspension of chitosan (Ch) has been an effective media for the extraction of total phenolic compounds (TPC) from the acerola by-product. It facilitates the subsequent production of nano... ... |
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