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Author(s): CÔNSOLO, N. R. B.; PAULA, A. P. M. DE; FOZ, B. M.; COLNAGO, L. A.; MORAES, T. B.; NASSU, R. T.; SANTOS, P. M. DOS; PFLANZER, S. B.

Aging process is an important technology used to improve meat quality and eating experience, but different types of aging produce differences on meat organoleptic traits.

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): MAGALHÃES, J. L. L.; OLIVEIRA, D. de S.; ROGERIO, M. C. P.; ALBUQUERUE, F. H. M. A. R. de; DUARTE, T. F.; ARAÚJO, A. R.

Resumo: A avaliação das características qualitativas da carcaça bem como a análise sensorial, são parâmetros que vem somar no intuito de completar a avaliação do desempenho animal. O presente estudo f... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2013

Author(s): DUTRA, M. de S.; MESQUITA, M. S. O.; VASCONCELOS, A. K. D.; BATISTA, A. S. M.; MESQUITA, R. M.; MAGALHÃES, Y. A.; LIMA, L. D. de; DUARTE, T. F.

Resumo: Objetivou-se caracterizar a carne de cordeiros Morada Nova abatidos em diferentes idades e submetidos ou não a suplementação. Foram utilizados 32 cordeiros, machos, não castrados, abatidos aos... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2014

Author(s): MAGNABOSCO, C. de U.; CASTRO, L. M. de; LOPES, F. B.; EIFERT, E. da C.; OLIVEIRA COSTA, M. F. DE; MAMEDE, M. M. S.; REGITANO, L. C. de A.; TULLIO, R. R.; NASSU, R. T.; PRADO, C. S.; ROSA, G. J. de M.; SAINZ, R. D.

Repository: BDPA     Publication year: 2016

Author(s): BIER, D.; SILVA, M. R.; RAMOS, C. A. do N.; MORININGO, G. D'A.; SILVA, T. A. dos S.; LIMA, A. C. de; CHULLI, J. V. M.; ARAUJO, F. R.

ABSTRACT This study investigated the presence of generic and verotoxin-producing E. coli as well as enumerated faecal coliforms in 30 beef carcasses in different parts of the slaughter process (after... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Author(s): GRESSLER, V.; FEDDERN, V.; GROTH, L. H. M.; DALLA COSTA, O. A.; LIMA, G. J. M. M. de

Repository: BDPA     Publication year: 2016

Author(s): MORENZ, D. A.; FONSECA, C. E. M. da; SILVA, A. B. da; MORENZ, M. J. F.

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): DIAS, R. P.

Repository: BDPA     Publication year: 2007

Author(s): GROMBONI, C. F.; PEREIRA, C. D.; NOGUEIRA, A. R. de A.

Bovine traceability is an important tool for the control of quality of the meat. It can assist in the identification of disease outbreaks, well-being of creation, fraud control and still ensure the or... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2010

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