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Author(s): MENDOZA-VELÁZQUEZ, A.; LARA-ARÉVALO, J.; SIQUEIRA, K. B.; GUZMÁN-RODRÍGUEZ, M.; DREWNOWSKI, A. Affordable nutrient density is provided by low-cost and nutrient-rich foods. We explored nutrient density, cost, and NOVA category assignments within and across food groups in Brazil. The nutrient den... ... |
Author(s): PINTO, J. M.; SOUSA, V. F. de O melão é uma das cucurbitáceas mais exigentes em relação à adubação. Para se efetuar a adubação é necessário conhecimento das exigências nutricionais da planta, do solo e dos nutrientes que devem ser... ... |
Author(s): SANTOS, J. S. dos; DIAS, R. de C. S.; GRANGEIRO, L. C.; SIMOES, W. L.; DEON, M. D. Chemical fertilizing is one of the main inputs that increase watermelon production costs. Watermelon grafting with compatible rootstocks and a vigorous root system may increase the efficiency of nutri... ... |
Author(s): VIEIRA, M. E.; FREITAS, M. S. M.; VIÉGAS, I. de J. M.; ALVES, R. M.; CUNHA, J. M.; PEÇANHA, D. A.; JESUS, A. C. de; CARVALHO, A. J. C. de Em pomares de Theobroma grandiflorum, o manejo eficiente dos nutrientes é fundamental para alcançar altas produtividades e qualidade dos frutos. Nesse sentido, um programa de adubação deve ser nortead... ... |
Author(s): GIONGO, V.; MENDES, A. M. S.; SILVA, D. J.; CUNHA, T. J. F.; COELHO, A. A. F. O objetivo deste trabalho foi avaliar a taxa de liberação de nutrientes da fitomassa da parte aérea de coquetéis vegetais cultivados nas entrelinhas de mangueira, em ambiente semiárido. |
Author(s): MENDES, A. M. S.; MOURA, M. S. B. de; SILVA, T. G. F. da; CARMO, J. F. A. do; BRANDÃO. E. O. Este estudo teve como objetivo estudar o acúmulo dos macronutrientes N, P e K pela cana de açúcar, (variedade RB-92579), cultivada em condições tropicais semiáridas, em Juazeiro-BA, região do Submédio... ... |
Author(s): ROZANE, D. E.; BRUNETTO, G.; MELO, G. W. B. de; NATALE, W.; SANTOS, E. M. H. dos; PARENT, L. E.; PARENT, S. E. The grapevine (Vittis vinifera) is an important production in Brazil. Grapevine fertilization is guided mainly by foliar analysis. Research was conducted in 2014/2015 in the largest vine-producing reg... ... |
Author(s): BORTOLON, L.; BORTOLON, E. S. O.; CAMARGO, F. P. de Os fertilizantes representam hoje mais de 50% do custo de produção de alimentos, principalmente nos sistemas estabelecidos que envolvem soja, milho e integração lavoura-pecuária. A eficiência no uso d... ... |
Author(s): OLIVEIRA JUNIOR, A. de; CASTRO, C. de; PEREIRA, L. R.; DOMINGOS, C. da S. Estádios fenológicos: fase reprodutiva (crescimento indeterminado e determinado); fase vegetativa. Marcha de absorção de nutrientes da soja: macronutrientes (nitrogênio, cálcio, fósforo, magnésio, pot... ... |
Author(s): SOARES, S. F.; SILVA, J. de S. e; MORELI, A. P.; DONZELES, S. M. L.; RIBEIRO, M. de F.; VICTOR, D. G.; SANTOS, V. S. dos The processing of coffee fruits in order to obtain peeled cherry coffee generates residues such as the husk, which is used in fertilization and animal feed, and the mucilage, which comes out with the... ... |
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