Search Publications
Filter by:
Author(s): MOURA, R. R.; MONTEIRO, D. A.; FONSECA, E. da S.; BALIEIRO, F. de C.; CESÁRIO, F.; RACHID, C. T. C. da C. In soils, pH stands as the main factor modulating bacterial communities' composition. However, most studies address its effects in bulk soils in natural systems, with few focusing on its effects in th... ... |
|
Author(s): ALVES, M. da S.; COELHO, E. F.; ANDRADE NETO, T. M. de; SANTANA, J. A. do V.; SANTANA JUNIOR, E. B. Fertirrigation is one effective mean of fertilizer application in irrigated agriculture since it combines water and nutrients, two necessary inputs for growth and production of crops. The objective of... ... |
Author(s): CARVALHO, E. S. S.; PALAZZO, A. B.; SILVA, I. S. O.; BIASOTO, A. C. T. The control of pH is essential for red wines, as this parameter plays an important role in the chemical stability and sensory balance of the beverage. The pH values>3.7 favor oxidative reactions and a... ... |
Author(s): PEREIRA, I. dos S.; BAMBERG, A. L.; SOUSA, R. O. de; MONTEIRO, A. B.; MARTINAZZO, R.; SILVEIRA, C. A. P.; SILVEIRA, A. de O. Agricultural use is the main way of recycling sewage sludge. Besides providing nutrients and organic matter to crops and soils, it is an important alternative for recycling this residue. However, prob... ... |
Author(s): FERREIRA, E. C.; GOMES NETO, J. A.; MILORI, D. M. B. P.; FERREIRA, E. J.; ANZANO, J. M.
|
Author(s): LIMA, Y. B.; CUNHA, C. R. da Os objetivoS do trabalho foram avaliar o efeito do pH na qualidade do néctar misto de açaí e cupuaçu e avaliar a vida de prateleira de um néctar misto com baixo teor de gordura. |
Author(s): CUNHA, C. R. da; LIMA, Y. B.; FURTADO, C. de M.; MACIEL, V. T.; FERNANDES, E. T. M. B. Nos últimos anos, tem havido grande crescimento de demanda por polpa e derivados de açaí, o que se deve às propriedades nutricionais do fruto, que é um alimento energético e rico em antocianinas. Em c... ... |
Author(s): FEITOSA FILHO, J. C.; PINTO, J. M.; SILVA, D. J. Esse trabalho teve como objetivo analisar níveis de salinidade e o pH do solo no momento antes do plantio e aos 30, 60 e 120 dias do ciclo cultural de Mini Melancia da Variedade Sugar Baby tutorada so... ... |
Author(s): NACHTIGALL, G. R.; NOGUEIROL, R. C.; ALLEONI, L. R. F.; CAMBRI, M. A.
|
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.