Search Publications
Filter by:
|
Author(s): LEMOS, S. G.; NOGUEIRA, A. R. de A.; TORRE NETO, A.; PARRA, A.; ALONSO, J. An agrarian sensorial system based on temperature, moisture, and all solid-state ion-selective potentiometric sensors was developed with the objective of monitoring the behavior of H+ and Ca2+ ions in... ... |
Author(s): ALVES, M. da S.; COELHO, E. F.; ANDRADE NETO, T. M. de; SANTANA, J. A. do V.; SANTANA JUNIOR, E. B. Fertirrigation is one effective mean of fertilizer application in irrigated agriculture since it combines water and nutrients, two necessary inputs for growth and production of crops. The objective of... ... |
Author(s): CARVALHO, E. S. S.; PALAZZO, A. B.; SILVA, I. S. O.; BIASOTO, A. C. T. The control of pH is essential for red wines, as this parameter plays an important role in the chemical stability and sensory balance of the beverage. The pH values>3.7 favor oxidative reactions and a... ... |
Author(s): PAIM, L. S.; MAUTA, D. de S.; MACEDO, C. K. B. de; CALLILI, D.; HAWERROTH, F. J.; MARODIN, G. A. B. RESUMO - Os indutores de brotação são substâncias que auxiliam a superação da dormência via compensação de parte do frio requerido, possibilitando brotação e floração satisfatórias e uniformes, bem co... ... |
Author(s): PEREIRA, I. dos S.; BAMBERG, A. L.; SOUSA, R. O. de; MONTEIRO, A. B.; MARTINAZZO, R.; SILVEIRA, C. A. P.; SILVEIRA, A. de O. Agricultural use is the main way of recycling sewage sludge. Besides providing nutrients and organic matter to crops and soils, it is an important alternative for recycling this residue. However, prob... ... |
Author(s): FERREIRA, E. C.; GOMES NETO, J. A.; MILORI, D. M. B. P.; FERREIRA, E. J.; ANZANO, J. M.
|
Author(s): LIMA, Y. B.; CUNHA, C. R. da Os objetivoS do trabalho foram avaliar o efeito do pH na qualidade do néctar misto de açaí e cupuaçu e avaliar a vida de prateleira de um néctar misto com baixo teor de gordura. |
Author(s): CUNHA, C. R. da; LIMA, Y. B.; FURTADO, C. de M.; MACIEL, V. T.; FERNANDES, E. T. M. B. Nos últimos anos, tem havido grande crescimento de demanda por polpa e derivados de açaí, o que se deve às propriedades nutricionais do fruto, que é um alimento energético e rico em antocianinas. Em c... ... |
Author(s): MURICI, L. N. M.; SANTOS, R. R.; SOUZA, E. F.; PENHA, E. M.; COURI, S.; DAMASO, M. C. T.
|
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.