Search Publications
Filter by:
Author(s): CARVALHO, E. de M. L.; REIS, R. C.; BORGES, V. P.; LEDO, C. A. da S.; ARAÚJO, E. da S.; DANTAS, J. L. L. This study aimed to evaluate papaya elite lines and hybrids as to fruit physicochemical and sensory characteristics, thus identifying the most promising ones for the market. Fruits from improved genot... ... |
Author(s): OLIVEIRA, A. M. G.; SOUZA, L. F. da S.; COELHO, E. F. In 2004 the world papaya fruit production was about 6.89 million mt of which most (1.6 million mt) were produced in Brazil. A verage yield in Brazil was 46.81 mt/ha, the largest amongst producing coun... ... |
Author(s): DALTRO, C. B.; PEREIRA, Á. J.; ALFENAS-ZERBINI, P.; BEZERRA-JUNIOR, J. E. A.; LIMA, J. A. de A.; ZERBINI, F. M.; ANDRADE, E. C. de; CASCARDO, R. de S. The papaya (Carica papaya) is a fruit crop of great economic importance throughout the Brazilian northeast, which is responsible for 60% of the national output. Papayas in the states of Ceará and Rio... ... |
Author(s): CONCEIÇÃO, E. A. da; NEVES, T. T. das; SANTANA, S. C.; JESUS, J. L. de; REIS, R. C.; VIANA, E. de S. O mamão, oriundo da América Central e do Sul, possui polpa macia, densa, aromática e coloração variável, apresentando alto valor comercial e nutritivo. O presente trabalho teve como objetivo analisar... ... |
Author(s): MACÊDO, P. V. de; JESUS, C. C. de; ABREU, E. F. M.; MEISSNER FILHO, P. E. O mamoeiro (Carica papaya L.) é umas das fruteiras mais comuns nos países da América Tropical, além de ser cultivado amplamente por vários países do mundo como Sri-Lanka, Malásia, Havaí, Austrália, Ás... ... |
Author(s): DANTAS, R. de P.; SILVA, J. da; DANTAS, J. L. L. O Programa de Melhoramento Genético de Mamoeiro da Embrapa Mandioca e Fruticultura, em Cruz das Almas, Bahia, em parceria com instituições de pesquisa vem desenvolvendo novos genótipos com adaptação a... ... |
Author(s): LIMA, O. S.; CRUZ, J. L. Nos estados da Bahia e do Espírito Santo, principais regiões produtoras de mamão do Brasil, essa cultura está concentrada no ecossistema dos Tabuleiros Costeiros, onde são registradas, em alguns meses... ... |
Author(s): SILVA, L. D. da; SOUZA, N. C. dos S. de; TOSTA, T. L.; CEDRAZ, K. A.; SILVA, M. C. da; CRUZ, J. L. Nos Estados da Bahia e do Espírito Santo, principais regiões produtoras de mamão do Brasil, essa cultura está concentrada no ecossistema dos Tabuleiros Costeiros, onde são registradas, em alguns meses... ... |
Author(s): OLIVEIRA, A. A. R. A varíola ou pinta preta é a doença mais comum do mamoeiro e ocorre tanto em pomares comerciais como em pomares domésticos. Ainda que não cause prejuízos tão grandes como outras podridões, pelo fato d... ... |
Author(s): BRIOSO, P. S. T.; SOUZA, M. G. de; PEREIRA, J. C. R.; GASPAROTTO, L.
|
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.