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Author(s): JOSE, S. C. B. R.; SALOMAO, A. N.; MUNDIM, R. C.; PADUA, J. G.

Repository: BDPA     Publication year: 2009

Author(s): LOUSADO, A. V. C.; COELHO, S. V. B.; ROSA, S. D. V. F. da; OLIVEIRA, R. M. E. de O.; STÉPHANO FILHO, R.; PEREIRA, C. C.

Sementes de café (Coffea arabica L.) são classificadas como intermediárias em relação à tolerância à dessecação, são sensíveis à desidratação até certo grau de umidade, e tem sua armazenabilidade redu... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2016

Author(s): COELHO, S. V. B.; ROSA, S. D. V. F. da; FANTAZZINI, T. B.; BAUTE, J. L.; SILVA, L. C.

Coffee is one of the main agricultural commodities in the country, and it is important to conservation of plant material for breeding programs. Cryopreservation is a promising alternative for preservi... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Author(s): COELHO, S. V. B.; ROSA, S. D. V. F. da; CLEMENTE, A. da C. S.; PEREIRA, C. C.; FIGUEIREDO, M. A. de; REIS, L. V.

Preservation of the quality of coffee seeds is hindered by their intermediate behavior in storage. However, long-term storage at sub zero temperatures may be achieved by adjusting the water content of... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2017

Author(s): COELHO, S. V. B.; FIGUEIREDO, M. A. de; CLEMENTE, A. da C. S.; COELHO, L. F. S.; ROSA, S. D. V. F. da

O objetivo deste trabalho foi avaliar alterações fisiológicas e bioquímicas em sementes de café submetidas à secagem rápida, em sílica gel, e à secagem lenta, em soluções salinas saturadas. As semente... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): SANTOS, S. N. C.; PAULA, K. T.; COUTO, F. A.; FACURE, M. H. M.; CORREA, D. S.; MENDONÇA, C. R.

Femtosecond laser micromachining stands out as an efficient and flexible tool for fabricating optical waveguides, which are key elements in photonics for their ability to confine and direct light prop... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2022

Author(s): FIGUEIREDO, M. A. de; COELHO, S. V. B.; ROSA, S. D. V. F. da; VILELA, A. L.; SILVA, L. C.

Cryopreservation is a viable option for conservation of coffee germplasm. However, for this technique to be completely successful, it is of fundamental importance to carry out studies that ensure main... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2017

Author(s): COELHO, S. V. B.; ROSA, S. D. V. F. da; PEREIRA, C. C.; LOUSADO, A. V. C.; SOUZA, L. N. C. de; LIMA, V. A.

Repository: BDPA     Publication year: 2016

Author(s): LACERDA, L. N. C.; RICALDONI, M. A.; ROSA, S. D. V. F. da; FIGUEIREDO, M. A. de; CARVALHO, M. A. de F.; FANTAZZINI, T. B.

A formação de mudas vigorosas e sadias é um fator fundamental para se obter um estande homogêneo e com longevidade produtiva. Esses fatores são ainda mais relevantes quando a lavoura a ser formada for... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): COELHO, S. V. B.; ROSA, S. D. V. F. da; FANTAZZINI, T. B.; SILVA, L. C.

Seeds of the Coffea canephora species are considered more recalcitrant than those of the Coffea arabica species. They tolerate partial dehydration and they cannot be stored in conventional seed banks... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

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