Search Publications
Filter by:
Author(s): SANTOS, V. S. DO A.; SOUSA, P. H. M. DE; NUNES, G. M. V. C.; BENEVIDES, S. D. A crescente preocupação com o impacto ambiental e a busca por alternativas alimentares sustentáveis têm impulsionado o desenvolvimento de produtos plant-based. Este estudo objetivou elaborar hambúrgue... ... |
Author(s): KATO, H. C. de A.; OLIVEIRA, L. de S. O Círio de Nossa Senhora de Nazaré ocorre há mais de duzentos anos em Belém do Pará. A festividade tem duração de quinze dias com atividades religiosas e profanas. Neste artigo estudaremos o almoço do... ... |
Author(s): SKORUPA, L. A.; RIBEIRO, J. F.; MANZATTO, C. V. Este capítulo aborda a adequação agroambiental da propriedade rural sob a perspectiva da gestão da paisagem, integrando a produção agropecuária – associada a boas práticas – com a conservação de áreas... ... |
Author(s): SOUSA, P. H. M.; MARTINS , N.; SANTOS, S.; SEI, A.; BEZERRA, J. A.; BENEVIDES, S. D.; CARVALHO, D.; LIMA, F. E. Regional cuisines have been the subject of worldwide studies. They value local ingredients, promote sustainable integration between man and the environment, and generate income and jobs for rural grou... ... |
|
|
Author(s): BORGES JUNIOR, R. A.; FALCETTE, A. H. L.; ROMEIRO, T. da S.; BUNGENSTAB, D. J.; SCHLINDWEIN, M. M.
|
Author(s): RODRIGUES, G. S.; BUSCHINELLI, C. C. de A.; PINTO, D. M.; BARROS, I. de; RAMOS, N. P.; OLIVEIRA, P. de; NOVAES, R. M. L.; FLORES, R. M. V. O foco do presente capítulo, têm sido amplamente empregadas em contextos de intensificação agropecuária e adoção de tecnologias, com resultados que representam exemplos de práticas e formas de manejo... ... |
Author(s): CALEGARIO, F. F.; PEREIRA, S. E. M.; HAMMES, V. S.; BUSCHINELLI, C. C. de A.; TANURE, J. P. M.; MORANDI, M. A. B.; MALAGODI-BRAGA, K. S.; SOUZA, E. B. de; COSTA, A. G. F. Os tópicos deste capítulo apresentarão a sequência de ações realizadas para organização e implementação do Programa de Produção Integrada de Morango na região de Atibaia e Jarinu, SP, relatando as con... ... |
Author(s): CHAMILETE, S. A. M.; FURTADO, A. J.; ALVES, T. C.; BERNDT, A.; NASSU, R. T. Dairy farming in Brazil involves over a million producers and generates employment in various chain sectors. Brazilian production systems are heterogeneous, requiring a more in-depth analysis of the e... ... |
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.