Filter by:

Publication year
More...
Language of publication
Embrapa Units
Types of publication

Search by:

 

Author(s): FRANCISCO, V. C.; SILVA, K. F.; CARVALHO, S. C. S.; BOGUSZ JR., S.

Sous vide is a term of French origin that means “under vacuum”.

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): VALDISSER, P. A. M. R.; PEREIRA, W. J.; ALMEIDA FILHO, J. E.; MÜLLER, B. S. F.; COELHO, G. R. C.; MENEZES, I. P. P. de; VIANNA, J. P. G.; ZUCCHI, M. I.; LANNA, A. C.; COELHO, A. S. G.; OLIVEIRA, J. P. de; MORAES, A. da C.; BRONDANI, C.; VIANELLO, R. P.

Background: Common bean is a legume of social and nutritional importance as a food crop, cultivated worldwide especially in developing countries, accounting for an important source of income for small... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2017

Author(s): BEZERRA, V.; FREITAS-SILVA, O.; OLIVEIRA, A.; CABRAL, L.; DAMASCENO, L.

Amazonian areas is far from the consumer center. Those characteristics promote a decline in visual quality of the fruit at the time of commercialization and consequently of the beverage processed. The... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2014

Author(s): LOPES FILHO, R. P.

São apresentados os procedimentos básicos que o produtor de hortaliças deve conhecer com relação ao uso do tensiômetro com manômetro de vácuo no manejo de irrigação de hortaliças. Sumário: Preparando... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2011

Author(s): ARAUJO, H. J. B. de; MAGALHAES, W. L. E.; OLIVEIRA, L. C. de

A intensa exploração econômica tem causado diminuição do estoque original das espécies madeireiras amazônicas, incluindo aquelas de alta durabilidade natural destinadas a usos em contato com o solo. A... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2012

Author(s): BERGIER, I.; MAIA, C. M. B. F.; GUIOTOKU, M.; PAIVA, P.; SILVA. A. P.; NOVOTNY, E. H.

Original data for mass, element, and methane dynamics under controlled pyrolysis are presented for several biomass feedstocks. The experimental system consisted of an environmental (low-vacuum) scanni... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): SLONGO, A. P.; ROSENTHAL, A.; CAMARGO, L. M. Q.; DELIZA, R.; MATHIAS, S. P.; ARAGÃO, G. M. F. de

The main responsible for the spoilage of cooked cured meat products stored under refrigerated and anaerobic conditions are lactic acid bacteria. The application of high hydrostatic pressure (HHP) redu... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2009

Author(s): ARAUJO, H. J. B. de; CORREIA, M. F.; CARDOSO, G. A.

A intensa exploração econômica tem causado diminuição do estoque das espécies madeireiras amazônicas de alta durabilidade natural resultando na elevação do preço e inviabilizando seu uso. Uma alternat... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2012

Author(s): RINALDI, M. M.; VIEIRA, E. A.; FIALHO, J. de F.

A demanda dos consumidores por raízes de mandioca de mesa in natura está decrescendo, em função da elevada perecibilidade das mesmas e do aspecto visual pouco atrativo. Como consequência, vem crescend... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): SOUSA, G.; HERNANDES, E. E.; DAMASCENO, S. S.; MATTAR, E. P. L.; SIVIERO, A.

O feijão-caupi (Vigna unguiculata), segundo feijão mais cultivado no país, é uma leguminosa comumente produzida na região Norte e Nordeste do Brasil, com alto valor nutritivo e baixo custo de produção... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2021

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.