Embrapa Pecuária Sudeste
Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: BORGHI, E.; ALVARENGA, R. C.; GONTIJO NETO, M. M.; RESENDE, A. V. de; CALONEGO, J. C.; SILVEIRA, M. C. T. da; KARAM, D.; SIMEÃO, R. M. Resumo: Em regiões onde períodos de restrição hídrica, mesmo no verão, são constantes e variam em intensidade, o uso dos recursos naturais disponíveis para potencializar a produção agrícola mostra-se... ... |
Autoria: FANTATTO, R. R.; GOMES, A. R.; CONSTANTINI, J. V. C.; RODERO, C. F.; CHORILLI, M.; CHAGAS, A. C. de S.; MELERO, A.; PIETRO, R. C. L. R. The Rhipicephalus microplus tick causes enormous economic losses in livestock farming around the world. Despite several promising studies carried out with plant extracts such as Achyrocline satureioid... ... |
Autoria: DE MORI, C.; AZEVEDO, D. M. M. R.; SANTOS, J. L. S. dos; DIAS, J. A.; LANA, M. S.; PEREIRA, M. de A.; BUSTAMANTE, P. G.; AMARAL, T. B.; VASCONCELOS, H. E. M.; SILVA, A. C. Resumen: Las mujeres jugaron un papel muy importante en la domesticación de los animales, especialmente en la interacción entre humanos y lobos (los primeros animales domesticados) y en el cuidado de... ... |
Autoria: MACHADO, R.; PEREIRA, V. S. do A.; BERGAMASCHI, M. A. C. M. Resumo: Este Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento apresenta a validação de uma técnica idealizada para aumentar o uso da inseminação artificial em vacas de corte e concentrar sua estação de reproduçã... ... |
Autoria: GARCIA, A. R.; SOUSA, A. J. C.; BARRETO, A. N.; GUIMARAES, E. da S.; BERNARDI, A. C. de C.; MARCONDES, C. R.; PEZZOPANE, J. R. M.; AZEVEDO, G. N.; PILOTO, V. R.; ARRUDA, R. P. Electronic animal monitoring devices have been tested to increase the productivity and sustainability of agricultural and food systems. For this reason, the study aimed to evaluate traits related to t... ... |
Autoria: CARVALHO, S. C. S.; FRANCISCO, V. C.; CHAMILETE, S. A. M.; SILVA, K. F.; SILVA, G. V.; RODRIGUES, P. H. M.; NASSU, R. T. The intercropping of grasses with pigeon pea (Cajanus cajan cv. BRS Mandarin) is an alternative to mitigate greenhouse gas emissions (GHG), increase forage availability throughout the seasons, enhance... ... |
Autoria: CARVALHO, S. C. S.; FRANCISCO, V. C.; FURTADO, A. J.; CHAMILETE, S. A. M.; SILVA, K. F.; RODRIGUES, P. H. M.; NASSU, R. T. The increase in greenhouse gas emissions (GHG) is considered one of the leading causes of global warming, and enteric methane (CH4) from beef cattle represents an important emission source in the agri... ... |
Autoria: FRANCISCO, V. C.; SILVA, K. F.; CARVALHO, S. C. S.; BOGUSZ JUNIOR, S.; NASSU, R. T. Sous vide is a term of French origin that means “under vacuum”. It is a cooking technique that preserves the integrity of food by heating it for long periods at relatively low temperatures [1]. |
Autoria: FRANCISCO, V. C.; SILVA, K. F.; CARVALHO, S. C. S.; BOGUSZ JR., S. Sous vide is a term of French origin that means “under vacuum”. |
Autoria: FURTADO, A. J.; CARVALHO, S. C. DOS S.; CHAMILETE, S. A. M.; BRUNO, J. F.; PERNA JUNIOR, F.; BERNDT, A.; NASSU, R. T.; OLIVEIRA, P. P. A.; RODRIGUES, P. H. M. In 2023, the population reached the mark of 8 billion people in the world, and projections indicate that this number will increase to 9.7 billion by 2050 [1]. |