Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: MALEGORI, C.; GRASSI, S.; MARQUES, E.; AVELAR, M. F. P.; FREITAS, S. T. de; PASQUINI, C.; CASIRAGHI, E.

The aim of this work is to evaluate, by HIS, vitamin C distribution in acerola fruit as discriminant quality parameter so to deliver the product to the industry according to the fruit quality.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: MATSUURA, F. C. A. U.; FOLEGATTI, M. I. da S.; CARDOSO, R. L.; FERREIRA, D. C.

Nectares are beverages formulated with the juice or pulp of one or more fruits, plus water and sugar in concentrations resulting in a "ready-to-drink" product. Recently, the market for such products h... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2004

Autoria: RIBEIRO, B. S.; FERREIRA, M. A. R.; NASCIMENTO, P. H. D.; MOURA, N. R.; SILVA, D. S.; FREITAS, S. T. de

Although acerola (Malpighia emarginata D.C.) has been suggested to be a climacteric fruit, little is known about its sensitivity to exogenous ethylene. The objective of the study was to evaluate the q... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: MALEGORI, C.; GRASSI, S.; MARQUES, E. J. N.; FREITAS, S. T. de; CASIRAGHI, E.

The study aims at developing a methodology for qualitative mapping of nutraceutical compounds in fruit by near infrared hyperspectral imaging (NIR-HSI), focusing on vitamin C mapping in acerola (Malpi... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: FERREIRA, M. A. R.; VILVERT, J. C.; SILVA, B. O. S. da; FERREIRA, I. C.; SOUZA, F. de F.; FREITAS, S. T. de

Acerola (Malpighia emarginata DC.) is one of the most important fruit produced in the São Francisco Valley, a Semi-arid region in the Northeast of Brazil. This study aimed to evaluate the physicochemi... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: MALEGORI, C.; MARQUESM E.; AVELAR, M. F. P.; FREITAS, S. T. de; SOUZA, F. de F.; PASQUINI, C.; CASIRAGHI, E.

The aim of this work is to estimate in a non-destructive manner, in acerola fruit, titratable acidity and ascorbic acid content.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: VILVERT, J. C.; FREITAS, S. T. de; SANTOS, L. F. dos; RIBEIRO. T. da S.; VELOSO, C. M.

Acerola (Malpighia emarginata DC) is a cherry-like tropical fruit well-known for being a rich source of ascorbic acid (vitamin C) and phenolic compounds. This review provides a complete overview on as... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: MALEGORI, C.; GOWEN, A.; MARQUES, E.; AVELAR, M. F. P.; FREITAS, S. T. de; PASQUINI, C.; CASIRAGHI, E.

The aim of this work is to evaluate Acerola post-harvest quality using NIR hyperspectral imaging.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: RIBEIRO, B. S.; FREITAS, S. T. de

Acerola (Malpighia emarginata D.C.) is native to Central and Northern South America and is considered a superfruit due to its high vitamin C content. Acerola postharvest life is highly dependent on th... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: SOUSA, P. H. M. de; MAIA, G. A.; AZEREDO, H. M. C. de; RAMOS, A. M.; FIGUEIREDO, R. W. de

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.