Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: MARGARIDO, A.; MANZINE, L. R.; ARAÚJO-MOREIRA, F. M.; GONÇALVES, R. V.; HERRMANN JUNIOR, P. S. de P. This work describes the development and evaluation of a biosensor designed for enzymatic detection of short-chain alcohols, using an X-ray photoelectron spectroscopy (XPS) and atomic force microscopy... ... |
Autoria: MARGARIDO, A.; MANZINE, L. R.; ARAUJO-MOREIRA, F. M.; GONÇALVES, R. V.; HERRMANN JUNIOR, P. S. de P. This paper describes the development of a biosensor designed for the enzymatic detection of short-chain alcohols. The biorecognition element, alcohol dehydrogenase, was immobilized on selfassembled mo... ... |
Autoria: BRAGA, M.; FERREIRA, P. M.; OLIVEIRA, C. R. de; ALMEIDA, J. R. M. de Este trabalho, juntamente com o Documentos 36 (Estudo bibliométrico e análise de patentes acerca da produção de ácidos carboxílicos e álcoois a partir de açúcares - Parte 1: Ácidos carboxílicos) forma... ... |
Autoria: FERNANDES, R. A. S.; SANTOS, C. M. dos Este artigo teve como objetivo analisar a competitividade das exportações de açúcar e álcool do Estado de São Paulo, em comparação com o Brasil, no período de 2000 a 2010. Para avaliar a competitivida... ... |
Autoria: BRAGA, M.; FERREIRA, P. M.; LOPES, C. L.; BELÉM, D. DE L.; ALMEIDA, J. R. M. de Esta publicação é o primeiro produto do trabalho do Setor de Prospecção e Avaliação de Tecnologias (SPAT) da Embrapa Agroenergia e trata da plataforma industrial de açúcares C5/C6, mais especificament... ... |
Autoria: SOUZA, M. S. de; COSTA, J. N. M.; ESPINDULA, M. C.; SILVA, A. de A. e Hypothenemus hampei (Ferrari) is an important pest of coffee fields all around the world. The understanding of the synthetic attractive volatiles is essential for the development of appropriate strate... ... |
Autoria: BIASOTO, A. C. T.; SAMPAIO, K. de L.; MARQUES, E. J. N.; SILVA, M. A. A. P. da Concentrating cashew apple juice alters the beverage aroma and flavor, compromising consumer acceptability of the concentrated beverage. To understand the mechanisms involved in these changes, this re... ... |
Autoria: WELKE, J. E.; MANFROI, V.; ZANUS, M. C.; LAZZAROTTO, M.; ZINI, C. A. Wine aroma is an important characteristic and may be related to certain specific parameters, such as raw material and production process. The complexity of Merlot wine aroma was considered suitable fo... ... |
Autoria: LIMA, A. de J. B.; CARDOSO, M. das G.; GUERREIRO, M. C.; PIMENTEL, F. A. Copper content is of great concern among sugarcane-spirit producers. It is released from copper-made distillers, during the distillation process. Activated carbon has been used to remove copper. Howev... ... |
Autoria: BARRETO, S. M. A.; SILVA, A. B. M. da; DUTRA, M. da C. P.; BASTOS, D. C.; CARVALHO, A. J. de B. A.; VIANA, A. C.; NARAIN, N.; LIMA, M. dos S. Brazil is the largest producer of oranges worldwide, as well as one of the largest producers of orange juice. Alcoholic fermented beverages have been considered a marketable alternative for oranges. I... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.