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This paper describes the development of a biosensor designed for the enzymatic detection of short-chain alcohols. The biorecognition element, alcohol dehydrogenase, was immobilized on selfassembled mo... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

This work describes the development and evaluation of a biosensor designed for enzymatic detection of short-chain alcohols, using an X-ray photoelectron spectroscopy (XPS) and atomic force microscopy... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Este artigo teve como objetivo analisar a competitividade das exportações de açúcar e álcool do Estado de São Paulo, em comparação com o Brasil, no período de 2000 a 2010. Para avaliar a competitivida... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Este trabalho, juntamente com o Documentos 36 (Estudo bibliométrico e análise de patentes acerca da produção de ácidos carboxílicos e álcoois a partir de açúcares - Parte 1: Ácidos carboxílicos) forma... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Esta publicação é o primeiro produto do trabalho do Setor de Prospecção e Avaliação de Tecnologias (SPAT) da Embrapa Agroenergia e trata da plataforma industrial de açúcares C5/C6, mais especificament... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Hypothenemus hampei (Ferrari) is an important pest of coffee fields all around the world. The understanding of the synthetic attractive volatiles is essential for the development of appropriate strate... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Concentrating cashew apple juice alters the beverage aroma and flavor, compromising consumer acceptability of the concentrated beverage. To understand the mechanisms involved in these changes, this re... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Wine aroma is an important characteristic and may be related to certain specific parameters, such as raw material and production process. The complexity of Merlot wine aroma was considered suitable fo... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

The aim of this work was to evaluate the influence of Brettanomyces custersianus on the metabolic activity of Saccharomyces cerevisiae during the tumultuous stage of wine production. The Cabernet Sauv... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Copper content is of great concern among sugarcane-spirit producers. It is released from copper-made distillers, during the distillation process. Activated carbon has been used to remove copper. Howev... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2006

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