Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: MELO, P. S.; MASSARIOLI, A. P.; DENNY, C.; SANTOS, L. F. dos; FRANCHIN, M.; PEREIRA, G. E.; VIEIRA, T. M. F. de S.; ROSALEN, P. L.; ALENCAR, S. M. de

This study aimed to assess the antioxidant potential of optimized extracts of winery by-products, which was measured using the scavenging capacity of synthetic free radicals and reactive oxygen specie... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: SOUZA, C. P. C.; ABREU, C. A.; CUNHA, J. F. da; COSTA, G. M. da; ANDRADE, C. A. de

Abstract: Alternative copper (Cu) sources could be used in fertilizer production, although the bioavailability of copper in these materials is unknown. The objective of this study was to evaluate the... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: OLIVEIRA, W. P. de; CORREA, L. C.; MIRANDA, M. S.; CAMARGO, A. C. de; LIMA, M. A. C. de; BIASOTO, A. C. T.

The aim of the present study wasto characterize the phenolic profile and evaluate the anti radica lactivity of wine making by-products produced with Syrah grapes grownin São Francisco Valley, Brazil.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: AZEVEDO, J. A. G.; VALADARES FILHO, S. C.; PINA, D. S.; DETMANN, E.; PEREIRA, L. G. R.; VALADARES, R. F. D.; FERNANDES, H. J.; COSTA E SILVA, L. F.; BENEDETI, P. B.

ABSTRACT - Fifty-seven by-products were collected from regions throughout Brazil. Chemical composition, in vitro neutral detergent fiber digestibility (IVNDFD), and total digestible nutrients (TDN) we... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: ARANTES, M. S. T.; MARQUES, G. S.; HANSEL, F. A.; ZANONI, P. R. S.; MAGALHAES, W. L. E.; SILVA, V. R. da; HELM, C. V.

Peach palm (Bactris gasipaes) is a native tree from Brazil widely used for obtaining palm heart. Due to the increasing interest in palm heart, plantations are expanding to the Brazilian South and Sout... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: SOUZA, C. P. C.; ABREU, C. A.; ANDRADE, C. A. de; ABREU, M. F.

Summary: Efficient analytical methods for the quantification of plant-available Zn contained in mineral fertilizers and industrial by-products are fundamental for the control and marketing of these in... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: BENCHIMOL, R. L.; SUTTON, J. C.; BASTOS, C. N.; SILVA, C. M. da; DIAS FILHO, M. B.

Fusariosis (Fusarium solani f.sp. piperis) is one of the most damaging diseases of black pepper crop in the Amazon zone and the application of organic materials to the soil may be an alternative to co... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: CAMARGO, A. C. de; REGITANO-D’ARCE, M. A. B.; BIASOTO, A. C. T.; SHAHIDI, F.

Phenolics in food and agricultural processing by-products exist in the soluble and insoluble-bound forms. The ability of selected enzymes in improving the extraction of insoluble-bound phenolics from... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: VILVERT, J. C.; FREITAS, S. T. de; SANTOS, L. F. dos; RIBEIRO. T. da S.; VELOSO, C. M.

Acerola (Malpighia emarginata DC) is a cherry-like tropical fruit well-known for being a rich source of ascorbic acid (vitamin C) and phenolic compounds. This review provides a complete overview on as... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: DEMOLINER, F.; POLICARPI, P. de B.; RAMOS, J. C.; BASCUÑAN, V. L. A. F.; FERRARI, R. A.; JACHMANIÁN, I.; CASAS, A. de F. de; VASCONCELOS, L. F. L.; BLOCK, J. M.

The nutritional composition of the sapucaia nut, cake and shell, the nut and cake minerals content and the lipid profile of the nut oil (fatty acids, tocopherols, phytosterols and triacylglycerols) we... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.