Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: ALVES, F. V.; ALMEIDA, R. G. de; LAURA, V. A.; PORFIRIO-DA-SILVA, V.; MACEDO, M. C. M.; MEDEIROS, S. R. de; FERREIRA, A. D.; GOMES, R. da C.; BUNGENSTAB, D. J.; REIS, M.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: ALMEIDA, R. G. de; GOMES, R. da C.; PORFIRIO-DA-SILVA, V.; ALVES, F. V.; FEIJO, G. L. D.; FERREIRA, A. D.; OLIVEIRA, E. B. de; BUNGENSTAB, D. J.

The Carbon Neutral Brazilian Beef (CNBB) is a new concept for sustainable beef production in the tropics, developed by Embrapa and first reported by Alves et al. (2015). The CNBB concept is based in s... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: PEREIRA, M. de A.; ALMEIDA, R. G. de; LAURA, V. A.; COSTA, F. P.; ALVES, F. V.

This study analyses the economic viability of Carbon Neutral Brazilian Beef (CNBB), proposed by EMBRAPA, as an alternative for sustainable intensification of beef farming in Brazil. A 12-year cash flo... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: LUCCHESE-CHEUNG, T.; AGUIAR, L. K. de; LIMA, L. C. de; SPERS, E. E.; QUEVEDO-SILVA, F.; ALVES, F. V.; ALMEIDA, R. G. de

ABSTRACT - Before launching a new beef brand concept based on high sustainability and environmental production principles, the Brazilian market was tested using a survey informed by Intentions? Framew... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: ALVES, F. V.; ALMEIDA, R. G. de; LAURA, V. A.

Agriculture in Brazil, as well as worldwide, has been striving to meet the increasing demand for food, timber, fibers and bioenergy. While larger production is necessary, restrictions for expansion ov... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: MOTA, J.; SANTOS, J. N.; ALENCAR, R.

Increasing concerns about climate change and sustainability have been a major challenge for corporations and governments, translating into initiatives to help reduce the environmental impact of econom... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: PEREIRA, M. de A.; ALMEIDA, R. G. de; GOMES, R. da C.; LAURA, V. A.; PORFIRIO-DA-SILVA, V.; ALVES, F. V.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

O selo Carne Carbono Neutro (CCN) é uma marca-conceito desenvolvida pela Embrapa, e visa atestar a carne bovina que foi produzida com alto grau de bem-estar animal, em sistemas em integração do tipo s... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: MACEDO, M. C. M.; ALMEIDA, R. G. de; ALVES, F. V.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: FREITAS, A. C. R. de; SANTOS, F. C. dos; ALMEIDA, R. G. de; SILVEIRA, M. C. T. da; ALBUQUERQUE FILHO, M. R. de; MACEDO, M. C. M.; PEREIRA, M. de A.; FIGUEIREDO, A. B. A. de; BARBOSA, T. A.; ANDRADE, H. M.

Global demand for food is increasing, which pressures for greenhouse gas emissions reduction or neutralization to mitigate the climate change. In this context, Brazil has developed technologies to pro... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.