Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: PEREIRA, F. M. V.; MILORI, D. M. B. P.; PEREIRA-FILHO, E. R.; VENÂNCIO, A. L.; RUSSO, M. de S. T.; MARTINS, P. K.; FREITAS-ASTÚA, J.
|
Autoria: PARACAMPO, N. E. N. P.; TEIXEIRA, O. M. M.; POPPI, R. J.; SILVA, J. A. F. da
|
Autoria: GOMES NETO, H.; HALLWASS, F.; SILVA, J. B. P. da; PEREIRA, G. E. Tropical wines have been produced in Northeast of Brazil since 1980's, between the 8° and 9° S latitude, in a region called Sub-rniddle São Francisco river Valley. This area presents an intra-annual c... ... |
Autoria: KOLLAR, S. R. M.; NOVOTNY, E. H.; NASCIMENTO, C. J. do; SUAREZ, P. A. Z. In this work, we compared 1.40 T nuclear magnetic resonance (NMR) to 7.05 T (60 and 300 MHz for proton, respectively), and mid-infrared with attenuated total reflectance (FTIR‑ATR), associated w... ... |
Autoria: MACHADO, G. O.; TEIXEIRA, G. G.; GARCIA, R. H. S.; MORAES, T. B.; BONA, E.; SANTOS, P. M.; COLNAGO, L. A. Low Field Time-Domain Nuclear Magnetic Resonance (TD-NMR) relaxometry was used to determine moisture, fat, and defatted dry matter contents in ?requeijão cremoso? (RC) processed cheese directly in com... ... |
Autoria: SIMEONE, M. L. F.; CAMPANHA, R. B.; ALMEIDA, E. S.; LIMA, D. S.; OLIVEIRA, M. E. C.; MENDONCA, S. Palm oil, a globally significant vegetable oil, has diverse applications due to its unique fatty acid profile. Its quality is influenced by factors such as fruit maturity and oil content. This study i... ... |
Autoria: VILVERT, J. C.; SANTOS, L. F. dos; CARDOSO, A. D.; LOPES, P. R. C.; AMARANTE, C. V. T. do; FREITAS, S. T. de The objective of this study was to evaluate the performance of a hand-held NIR spectrometer for non-destructive quality analysis of apples and pears produced in the Brazilian Semi-arid region. NIR spe... ... |
Autoria: PANERO, F. dos P.; SMIDERLE, O. J.; PANERO, J. S.; FARIA, F. S. D. V; PANERO, P. dos S.; RODRIGUEZ, A. F. R. The differentiation of cultivars is carried out by means of morphological descriptors, in addition to molecular markers. In this work, near-infrared spectroscopy (NIR) and chemometric techniques were... ... |
Autoria: ABREU, L. F.; LANA, A. M. Q.; CLIMACO, L. C.; MATRANGOLO, W. J. R.; BARBOSA, E. P.; SILVA, K. T. da; ROWNTREE, J. E.; SILVA, E. A. da; SIMEONE, M. L. F. Cratylia argentea is a leguminous shrub that has the potential for use as livestock feed in tropical areas. However, time-consuming and labor-intensive methods of chemical analysis limit the understan... ... |
Autoria: GROMBONI, C. E.; CARAPELLI, R.; CAZO, N. A.; PEREIRA FILHO, E. R.; TULLIO, R. R.; NOGUEIRA, A. R. de A.
|
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.