Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: VIANA, M. T. R.; AZEVEDO, H. P. A. de; PEREIRA, F. A. C.; CARVALHO, M. A. de F.; GUIMARÃES, R. J. The identification of morphophysiological traits responsible for a better plant behavior when infected is useful for cultivar selection, and become crucial for breeding. We investigated the morphophys... ... |
Autoria: CARNIER, R.; BERTON, R. S.; COSCIONE, A. R.; PIRES, A. M. M.; CORBO, J. Z. F. Abstract: The coffee industry produces a wide range of organic wastes, some in large amounts, and most of them do not have a well-defined final disposal. The agricultural use of these wastes can be ba... ... |
Autoria: GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; CAVALARI, A. A.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E.; LEROY, T.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P. In this study, we investigated more particularly the sucrose synthase (Susy: EC2.4.1.13) at the biochemical and molecular levels during the development of coffee fruits. In addition, feeding experimen... ... |
Autoria: FRONZAGLIA, T.; VEGRO, C. L. R.; VEIGA FILHO, A. A. This study is on economic impact assessment of coffee pulper technology in the São Paulo State, Brazil, from the 1990s to 2006. This innovation is an alternative procedure for postharvest preparation... ... |
Autoria: EIRA, M. T. S. da; RIBEIRO, V. S.; FUZUOLI, L. C.; GUERREIRO FILHO, O.; WALTERS, C. Viability of seeds stored in genebanks must be maintained for several years or even centuries. Because of the difficulties in storing the seeds, coffee germplasm is maintained in field collections, pr... ... |
Autoria: ALVES, H. M. R.; VOLPATO, M. M. L.; VIEIRA, T. G. C.; MACIEL, D. A.; GONÇALVES, T. G.; DANTAS, M. F. In Brazil, coffee production has great economic and social importance. Despite this fact, there is still a shortage of information regarding its spatial distribution, crop management and environment.... ... |
Autoria: GHINI, R.; TORRE NETO, A.; DENTZIEN, A. F. M.; BETTIOL, W.; PATRICIO, F. R. A.; GUERREIRO FILHO, O.; THOMAZIELLO, R. A.; BRAGHINI, M. T.; FAZUOLI, L. C.
|
Autoria: PENIDO, A. C.; REIS, V. U. V.; REZENDE, E. M. de; ROCHA, D. K.; OLIVEIRA, J. A.; ROSA, S. D. V. F. da Coffee seeds are classified as intermediate because they have low tolerance to desiccation and low longevity. Consequently, moisture control and storage conditions are important factors in maintaining... ... |
Autoria: VILELA, D. J. M.; COELHO, L. S.; SILVA, D. R. G.; CARVALHO, G. R.; BOTELHO, C. E.; FERREIRA, A. D. Nutritional efficiency is a term used to characterize plants in their capacity to uptake and use nutrients, being related to the efficiency of uptake, translocation and utilization of nutrients. Diffe... ... |
Autoria: BARROS, V. M. de S.; THIMOTHEE, J. A.; RODRIGUES, R. J. A.; GONÇALVES, A. H.; MEDEIROS, F. C. L. de; FERREIRA, A. D.; CARVALHO, G. R. The aim of this study was to evaluate the floristic and phytosociological compositions of weeds and the influence of cover crops between rows of organic and conventional coffee plantations. The assess... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.