Search Publications
Filter by:
Author(s): TANGARI, J.; ARAUJO, G. P. de Food systems are very vulnerable to disruptions due to conflict, climate change and economic crises, factors that are adding to social inequality and food inflation to form the 'new normal' of the dri... ... |
Author(s): MAGALHAES, V. M. A. de; ANACLETO, J. C.; SILVA, M. A. R.; ASTOLFI, G.; TORRES, T. Z. Este artigo apresenta uma proposta para gerar hiperdocumentos contextualizados culturalmente na web, adaptados e disponibilizados de acordo com o nível de letramento, de forma que o usuário tenha aces... ... |
Author(s): GOTTARDI, F. M.; BELINI, U. L.; ZANONI, P. R. S.; MAGALHAES, W. L. E. Sustentabilidade apresenta-se como um termo importante no mundo contemporâneo, o que aumentou a busca e o desenvolvimento de materiais derivados de fibras naturais e residuais. Nesse contexto, agregan... ... |
Author(s): ARAUJO, G. P. de; LOURENÇO, C. E.; TANGARI, J. M.; ARAÚJO, C. L. The circular economy (CE) proposes a development model that favors economic growth combined with the rational use of natural resources and the reuse of waste. To mitigate food insecurity and gas emiss... ... |
Author(s): SOUZA, V. F. de; ASCHERI, J. L. R.; OLIVEIRA, N. G. M.; NASCIMENTO, M. R. R.; DANTAS, N. F.; OLIVEIRA, A. C. S.; MARINHO, A. G.; BRITO, W. L. G.; OLIVEIRA, A. A. N.; FERREIRA, R. H. de A. Resíduos de cascas e albedo de maracujá enriquecem produtos de alto valor agregado. O arroz um dos cereais de maior consumo, caracterizado por ser hipoalergênico e isento de glúten. Nesse sentido, a p... ... |
Author(s): OLIVEIRA, L. A.; ABREU, L. S. de Resumo: A Zona Oeste da cidade do Rio de Janeiro foi, por muitos anos, a principal responsável pelo fornecimento de gêneros alimentícios à capital. Com a intensa urbanização, a região vem sofrendo pre... ... |
Author(s): FERREIRA, M. D.; FRAGALLE, E. P.; ARAÚJO, G. P. Uma pesquisa aponta que 116,8 milhões de brasileiros não têm acesso pleno e permanente a alimentos. A mudança desse cenário passa, também, pela diminuição das perdas e do desperdício de alimentos. A O... ... |
Author(s): DIAS, I. L. R.; JIMENEZ, A. C. M.; CARDOSO, T. F.; JUNQUEIRA, T. L.; MARTHA JUNIOR, G. B.; MARIANO, A. P.; CUNHA, M. P.; BONOMI, A. This study compares and analyses the profitability of (i) a sugarcane ethanol distillery (producing ethanol and bioelectricity) and a typical livestock system without integration and (ii) an integrate... ... |
Author(s): BONATTI, M.; ERISMANN, C.; ASKHABALIEVA, A.; BORBA, J.; POPE, K.; REYNALDO, R.; EUFEMIA, L.; TURETTA, A. P. D.; SIEBER, S. In neglected communities, waste and organic residues are not only a vector of several problems, like diseases and water pollution, but also a contributor to increasing forms of vulnerability and margi... ... |
Author(s): MEDEIROS, C. A. B.; BUENO, Y. M.; SA, T. D. de A.; VIDAL, M. C.; ESPINDOLA, J. A. A. This publication presents a sample of the work developed by Embrapa in its contribution to SDG 2, Zero Hunger, and what the perspectives and obstacles are to progress in overcoming the serious problem... ... |
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.