Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: AZEREDO, H. M. C. de; BRITTO, D. de; ASSIS, O. B. G.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: ASSIS, O. B. G. de; SCRAMIN, J. A.; CORREA, T. A.; BRITTO, D. de; FORATO, L. A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: LISBÔA, A. M. G.; ATAÍDE, E. M.; BASTOS, D. C.; SOUZA, J. M. A.; COSTA, R. S.

Citrus fruit have a lengthy post-harvest lifetime, however owing to water loss, they lose firmness and luster on the skin after being picked. In light of the foregoing, this study aimed to assess the... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: FORATO, L. A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: ASSIS, O. B. G.; FORATO, L. A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: AZEREDO, H. M. C. de; OTONI, C. G.; MATTOSO, L. H. C.

Edible films and coatings (EFC) are macromolecular-based structures forming thin layers that are usually studied as tools to improve food stability, sometimes being considered as parts of both the pac... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: GIGNARD, Q.; FREIRE JUNIOR, M.; DUCAMP-COLLIN, M. N.; FREITAS, S. P.; SOARES, A. G.

The use of edible coatings in vegetable products has been increasing because it offers several advantages as being biodegradable and extends the shelf-life of fruits and vegetables. The objective of t... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: BATISTA, D. DE V. S.; REIS, R. C.; ALMEIDA, J. M.; REZENDE, B.; BRAGANÇA, C. A. D.; SILVA, F. DA

The aim of the present study was to characterize the physical-chemical and sensory attributes of two papaya varieties (Aliança and Golden THB) (Carica papaya L.) coated with different solutions of man... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: MIRANDA, M.; BAI, J.; PILON, L.; TORRES, R.; CASALS, C.; SOLSONA, C.; TEIXIDÓ, N.

Abstract: Challenges in global food supply chains include preserving postharvest quality and extending the shelf life of fruits and vegetables. The utilization of edible coatings (ECs) combined with b... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: FORATO, L. A.; BRITTO, D. de; RIZZO, J. S. de; GASTALDI, T. A.; ASSIS, O. B. G. de

Cashew gum (CG) and carboxymethylcellulose (CMC) based formulations have been evaluated as protective edible coatings on intact and cut red guavas. Samples were coated by dipping in aqueous mixtures o... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.