Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: MORES, G. de V.; DEWES, H.; TALAMINI, E.; VIEIRA-FILHO, J. E. R.; CASAGRANDA, Y. G.; MALAFAIA, G. C.; COSTA, C.; SPANHOL-FINOCCHIO, C. P.; ZHANG, D. Brazil is among the world's leading food producers and exporters. The opportunity arose to examine and analyse dynamics of spatiotemporal of major agricultural crop and animal commodities within Brazi... ... |
|
Autoria: ANJOS, S. S. N. dos; ALMEIDA, A. N. de Objective: Map and present the state of the scientific art on food security and its connection with Economics and Environmental Accounting. Theoretical framework: The limits of economic use of ecosyst... ... |
Autoria: GUEDES, A. M. M.; SÁ, D. de G. C. F. de; ANTONIASSI, R.; WILHELM, A. E.; FARIA-MACHADO, A. F. de; TORREZAN, R. The Brazilian food industry and government reached a consensus on progressively reducing the content of industrial trans fatty acids (TFA) in food products due to its health effects. French fries are... ... |
Autoria: FERREIRA, C. M.; WANDER, A. E.; FIGUEIREDO, R. S. In 2016 the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa) launched an initiative (movement) entitled 'Rice and Beans: the Brazilian Food' aiming to demonstrate the nutritional importance of di... ... |
Autoria: RODRIGUES, G. S.; RODRIGUES, I. A.; BUSCHINELLI, C. C. de A.; LIGO, M. A. V.; PIRES, A. M. M. An integrated sustainability assessment of an oil palm farm has been carried out in the region of Belém (Pará State, Brazil) under the auspices of Embrapa?s Network on Oleaginous Crops for Biofuels Pr... ... |
Autoria: RODRIGUES, I. A.; BUSCHINELLI, C. C. de A.; LIGO, M. A. V.; PIRES, A. M. M.; RODRIGUES, G. S. Building upon a set of socio-environmental impact assessments carried out in five rural territories across the country, regarding the context of increasing demand for oleaginous crops for biofuels pro... ... |
Autoria: VILAS-BOAS, J.; KLERKX, L.; LIE, R. Abstract: Scholars have often applied the concept of boundary work and its conceptual progeny to explain how science, policy, and practice collaborate to introduce change into agrifood systems. Howeve... ... |
|
Autoria: NASCIMENTO, L.; STEPHAN, M. P.; ROSA, J. S. da A couve é um alimento folhoso, sendo as folhas um reservatório proteico, além de fonte de fibras. O pool proteico pode ser subdividido em proteínas solúveis e insolúveis. A fração insolúvel está prese... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.