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Autoria: GASPARI-PEZZOPANE, C. de; BONTURI, N.; GUERREIRO FILHO, O.; FAVARIN, J. L.; MALUF, M. P.

The objective of this work was to identify genes that could be used as suitable markers for molecular recognition of phenological stages during coffee (Coffea arabica) fruit development. Four cultivar... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: BUDZINSKI, I. G. F.; SANTOS, T. B.; SERA, T.; POT, D.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P.

As a first step towards understanding the physiological role and regulation of the expansin gene (EXP) family in Coffea arabica fruits during growth and maturation, we identified 11 expansin genes, ni... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: BUDZINSKI, I. G. F.; SANTOS, T. B.; SERA, T.; POT, D.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P.

As a first step towards understanding the physiological role and regulation of the expansin gene (EXP) family in Coffea arabica fruits during growth and maturation, we identified 11 expansin genes, ni... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; BOTTCHER, A.; POT, D.; PEREIRA, L. F. P.; LEROY, T.; VIEIRA, L. G. E.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P.

Sucrose is one of the compounds in the raw coffee bean that has been identified as an important precursor of coffee flavour and aroma. In order to increase our knowledge of sucrose metabolism in coffe... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; CAVALARI, A. A.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E.; LEROY, T.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P.

In this study, we investigated more particularly the sucrose synthase (Susy: EC2.4.1.13) at the biochemical and molecular levels during the development of coffee fruits. In addition, feeding experimen... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2005

Autoria: SANTOS, L. F. dos; SILVA, R. J. S.; FALCAO, L. L.; ALVES, R. M.; MARCELLINO, L. H.; MICHELI, F.

Cupuassu (Theobroma grandiflorum [Willd. ex Sprengel] Schumann) seeds constitute the raw material for oil extraction and fabrication of cupulate (product similar to chocolate). However, fungal disease... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: CAÇÃO, S. M. B.; LEITE, T. F.; BUDZINSKI, I. G. F.; SANTOS, T. B.; SCHOLZ, M. B. S.; CARPENTIERI-PIPOLO, V.; DOMINGUES, D. S.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P.

Coffee quality is directly related to the harvest and post harvest conditions. Non-uniform maturation of coffee fruits, combined with inadequate harvest, negatively affects the final quality of the pr... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: OLIVEIRA, L. S.; RODRIGUES, D. da C.; MOURA, C. F. H.; MIRANDA, M. R. A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: FIGUEIREDO, S. A.; LASHERMES, P.; ARAGAO, F. J. L.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: RIBOLDI, L. B.; GAZIOLA, S. A.; AZEVEDO, R. A.; FREITAS, S. T. de; CASTRO, P. R. de C. e

Blossom-end rot (BER) is a physiological disorder believed to be triggered by low Ca2+ content in the distal fruit tissue. However, many other factors can also determine fruit susceptibility to BER. I... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

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