Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: BENTO, J. A. C.; BASSINELLO, P. Z.; CARVALHO, R. N.; SOUZA NETO, M. A. de; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S.

This research aimed to verify how the preparation method affects the functional and technological properties of colorful bean flours to expand their potential for application in various food products.... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: SILVA, A. C. da; BARBOSA, M. de F.; SILVA, P. B. da; OLIVEIRA, J. P. de; SILVA, T. L. da; TEIXEIRA JÚNIOR, D. L.; ROCHA, M. de M.

Cowpea (Vigna unguiculata) is among the pulse?s species of greatest economic and social importance. This legume is strategic for the food security and health of millions of people in the world. Cowpea... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: MAYNARD, D. S.; BIALIC-MURPHY, L.; ZOHNER, C. M.; AVERILL, C.; VAN DEN HOOGEN, J.; MA, H.; MO, L.; SMITH, G. R.; ACOSTA, A. T. R.; AUBIN, I.; BERENGUER, E.; BOONMAN, C. C. F.; CATFORD, J. A.; CERABOLINI, B. E. L.; DIAS, A. S.; GONZÁLEZ-MELO, A.; HIETZ, P.; LUSK, C. H.; MORI, A. S.; NIINEMETS, Ü.; PILLAR, V. D.; PINHO, B. X.; ROSELL, J. A.; SCHURR, F. M.; SHEREMETEV, S. N.; SILVA, A. C. da; SOSINSKI JUNIOR, E. E.; VAN BODEGOM, P. M.; WEIHER, E.; BÖNISCH, G.; KATTGE, J.; CROWTHER, T. W.

Due to massive energetic investments in woody support structures, trees are subject to unique physiological, mechanical, and ecological pressures not experienced by herbaceous plants. Despite a wealth... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: PRIORI, D.; VALDUGA, E.; VIZZOTTO, M.; VALGAS, R. A.; BARBIERI, R. L.

Squash is a food that meets the requirements of a healthy diet and is highly appreciated by consumers for its mild flavour and high nutritional value. In southern Brazil, many farmers grow several pum... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: PRESTES, A. A.; SILVEIRA, M. F.; CANELLA, M. H. M.; HELM, C. V.; ANDRADE, D. R. M.; FERREIRA, A. L. A.; AMBONI, R. D. de M. C.; FEDRIGO, I. M. T.; HERNÁNDEZ, E.; PRUDENCIO, E. S.

Abstract. The scientific importance involved in this study was the use of whey, a co-product of the cheese industry, and its performance during the freeze concentration process. Moreover, the best-con... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: OLIVEIRA, G. B.; KAPPELER, B. G.; CESAR, A. S. M.; POLETI, M. D.; REGITANO, L. C. de A.; COUTINHO, L. L.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: GUIMARÃES, L. M.; VIANA, A. A. B.; PONTES, N.; NOGUEIRA, J. A. N.; GROSSI de SÁ, M. F.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2006

Autoria: FREIRE, F. C.; ADORNO, M. A. T.; SAKAMOTO, I. K.; ANTONIASSI, R.; CHAVES, A. C. S. D.; SANTOS, K. M. O. dos; SILVIERI, K.

The aim of this research was to evaluate the effect of grape probiotic fermented beverages made of goat milk, with or without added grape pomace on gut microbiota in a Simulator of Human Intestinal Mi... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: SILVA, J. K. da; BATISTA, A. G.; CAZARIN, C. B. B.; DIONISIO, A. P.; BRITO, E. S. de; BIASOTO, A. C. T.; MARÓSTICA JUNIOR, M. R.

The consumption of berries has become a trend with confirmed health properties; however, fruit peels have been wasted despite their high concentrations of bioactive compounds. Tea made from jaboticaba... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.