Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: BULLER, L. S.; BERGIER, I.; RECH, R. In this work, we show that the transition to more sustainable rural production can mitigate greenhouse gas (GHG) emissions by agroecosystems without compromising revenues, particularly in the Cerrado... ... |
Autoria: OLIVEIRA, P. P. A.; BERNDT, A.; PEDROSO, A. de F.; ALVES, T. C.; LEMES, A. P.; OLIVEIRA, B. A.; RODRIGUES, P. H. M. Brazilian cattle production is mostly carried out in pastures and the need to reduce the sector's greenhouse gas (GHG) emissions and its overall environmental footprint has become a priority. |
Autoria: MEDEIROS, T. A. F.; SIGNOR, D.; MORAES, S. A. de; GIORDANO, L A. The objective of this study was to monitor the soil fluxes of CO2, CH4 and N2O in Buffel grass, in grazed Caatinga and in a native Caatinga area in Pernambuco Semiarid region. |
Autoria: SANTOS, J. C. dos; SENA, A. L. dos S.; MOREIRA, J. M. M. A. P.; BARIONI, L. G.; DIAS, F. R. T.; COSTA, F. P.; FASIABEN, M. do C. R. Global warming resultant from rising in greenhouse gas emissions (GGE) to atmosphere on the last decades leads the mankind to enrich their knowledge about the relationship between the productive activ... ... |
Autoria: CARVALHO, S. C. S.; FRANCISCO, V. C.; SILVA, K. F.; CHAMILETE, S. A. M.; SILVA, G. V.; RODRIGUES, P. H. M.; OLIVEIRA, P. P. A.; BARIONI JUNIOR, W.; NASSU, R. T. Pigeon pea (Cajanus cajan (L.) Mill sp.) intercropped with Brachiaria acts as a protein bank and green fertilizer, as well as having the potential to reduce greenhouse gas (GHG) emissions in the produ... ... |
Autoria: ABREU, U. G. P. de; DIAS, F. R. T.; BARIONI, L. G.; FASIABEN, M. do C. R.; LAMPERT, V. do N.; COSTA, F. P.; MOREIRA, J. M. M. A. P.; GOMES, E. G. Cattle raising is carried out in around 75% of Brazilian agricultural properties. The importance of beef cattle production in Brazil is evidenced by its share in the Gross Domestic Product (GDP). In 2... ... |
Autoria: MEDEIROS, S. R. de; COSTA JÚNIOR, C.; GOMES, R. da C.; MARINO, C. T.; BARROS, P. E. P. The objective of this study was to evaluate greenhouse gases (GHG) emissions from a feedlot pen surface where Nellore and Brangus bulls were fed diets with low or high fat. |
Autoria: GALDINO, T. L. G.; SIGNOR, D. Grapes are considered one of the world leading fruit crops. They can be grown in various climatic conditions and are highly economically important. Excessive management practices, such as soil prepara... ... |
Autoria: NUNES, E. H.; PECORARO, C. A.; GONÇALVES, J. C.; MIRANDA, K. O. da S.; OLIVEIRA, P. A. V. de; BUMBIERIS JUNIOR, V. H.; TAVARES FILHO, J. ABSTRACT: Swine production systems contribute to emission of greenhouse gases (CO2, N2O, and CH4) and ammonia (NH3) into the atmosphere. Therefore, the objective of this study was to evaluate methods... ... |
Autoria: MANDER, U.; DOTRO, G.; EBIE, Y; TOWPRAYOON, S.; CHIEMCHAISRI, C.; NOGUEIRA, S. F.; JAMSRANJAV, B.; KASAK, K.; TRUU, J.; TOURNEBIZE, J.; MITSCH, W. J. A literature analysis of 158 papers published in international peer-reviewed journals indexed by the Thomson Reuters Web of Knowledge from 1994 to 2013 showed that CO2C emission was significantly lowe... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.